bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Familjeaffärer
Mannen och hustrun
Mannen och pojken
Min tjej och jag
One for my baby
Saker vi kunde berätta
Liknande böcker:
Hemma hos Martina
 M. Haag

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikeri huvudet på Tony Parsons

 
Författare: Tony Parsons
Genre: samlade krönikor
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9172634774
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det som format Tony Parsons som författare är hans 25 år som journalist. Allt det som hans populära romaner handlar om - relationer mellan män och kvinnor, kärleken till musik, identifikationen med populärkultur, vänskap, drömmar om framgång och revansch - har han i många år skildrat som journalist.

Tony Parsons gjorde sig ett namn 1976-77 då han som tonårig rockskribent på musiktidningen New Musical Express var och med skildrade punkens födelse. Därefter var han med och formade åttiotalets banbrytande livsstilsmagasin, för att sedan bli en av Englands bäst betalda dagstidningskolumnister.

Vare sig Tony Parsons skriver om Sex Pistols eller Mick Jaggers kvinnor, om sin arbetarklassbakgrund eller om glamourliv, så känner man alltid igen hans signatur. Han är alltid rapp och träffsäker, på samma gång underhållande och allvarlig, samtidigt som han är totalt orädd inför vad omgivningen ska tycka om hans åsikter.

I sitt hemland England är Tony Parsons, journalisten, ett lika stort namn som Tony Parsons, författaren. En rad svenska journalister har också haft Parsons som förebild. En av dem, Jan Gradvall, har gjort urvalet till denna samlingsvolym med Parsons bästa tidningsartiklar samt har även skrivit förordet.

Boken I huvudet på Tony Parsons visar att för många är musik och populärkultur inget ytligt tidsfördriv, utan en livsviktig fråga om identifikation. En drivkraft och till med en livskraft. Tony Parsons tar oss rakt in i denna värld och ger därmed läsaren en nyckel till samtiden.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av i huvudet på Tony Parsons :


verran 2009-11-29 14:49
Tony Parsons bästa krönikor samlade i en bok. Tyvärr kan jag bara konstatera att han är bättre på att skriva böcker än krönikor, för dessa intresserar mig inte alls. Blev förvånad över hur många ointressanta krönikor han kan ha skrivit och dessa ska ändå klassas som hans bästa. Däremot älskar jag hans vanliga böcker
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till i huvudet på Tony Parsons


  Köp boken som film på cdon: