bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Drömmaren och sorgen
Imago
Lacrimosa
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerCamera

 
Författare: Eva-Marie Liffner
Genre: Roman
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9127114546
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Johanna Hall är fotograf. När hon ärver sin farbror Jakobs stora lägenhet i Göteborg hittar hon en mängd gåtfulla fotografier och anteckningar i en gammal läderportfölj. Upptäckten får henne att åka till London – den stad Jakob Hall reste till som ung – för att söka den historia som finns dold i bilderna. Jakob ville aldrig berätta vad som hände den där kvävande heta sommaren år 1905, då han kom att praktisera i en fotoateljé i East End. Vad var det han egentligen fotograferade på den berömda teosofen Annie Besants seanser? Går det alls att få reda på sanningen nära nittio år efteråt?

Till sin hjälp har Johanna Jakobs mångbottnade bilder, och i Besants labyrintiska gamla hus på Lansdowne Road kommer hon en makaber historia på spåren, ett sensationellt förlopp som ibland tycks vara en spegling av vår egen tid. I bakgrunden ligger Jakobs egen berättelse från en dammande het och smutsig storstad vid 1900-talets början, ett edwardianernas London där svalget mellan rik och fattig sällan går att överbrygga och där pengar och samhällsställning är den enda garantin du har för att överleva.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Camera :


okidoki 2007-10-02 17:19
Liffners debutroman kom ut första gången 2001. Det förflutna gäckar, vad var det som hände? Huvudpersonerna Johanna Hall och Jacob Hall är fotografer. Berättelsen pendlar från år 1998 till åren mellan 1905 och 1939. Det är inte helt lätt att följa med i svängarna. Vem är "jag" som berättar och i vilken tid? Jag följer gärna med i berättelsen och till teosofernas hus i London. Författarinnan är skicklig på att skildra miljöer, vi hör, ser och känner lukter. Rekommenderas för kulturhistoriskt intresserade. Samma lite vemodiga stämning som i "Drömmaren och sorgen".
Betyg 4

Bokhållaren 2012-10-24 12:45
I en dubbelexponering ser vi, i Liffners märkliga debutroman, två liv belysa varandra. Kan det som hände då - förr hundra år sedan - vara detsamma som händer nu? Ja.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Camera


  Köp boken som film på cdon: