bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Vi är alla helt utom oss
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJane Austen-klubben

 
Författare: Karen Joy Fowler
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9151844427
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jane Austen-klubben är Jocelyns idé. Själv brukar hon föredra sina hundar framför människor, men bestämmer sig trots det för att samla sex personer, fem kvinnor och en man, för att en gång i månaden diskutera Jane Austens böcker. Men det blir i stället sina egna liv de pratar mest om under de sex månader de möts: äktenskap testas, kärleksaffärer inleds, ungdomssynder avslöjas och livsdrömmar blottläggs.

Sylvias man har lämnat henne efter 32 års äktenskap och tre barn. Prudie närmar sig 30, är fransklärare och lyckligt gift, men drömmer om sex med andra män. 60-åriga Bernadette tycker att hon är gammal nog för att få uppföra sig som hon vill och Sylvias dotter, den vackra, äventyrliga Allegra har slutat tala med sin älskarinna. Och Grigg, klubbens enda man, är distanserad och verkar mest intresserad av datorer.

Tillsammans utgör de en udda grupp människor i Kalifornien som inte vet mycket om varandra när bokcirkeln bildas. Men långsamt avslöjas alltmer om deras liv och innersta önskningar och de mest oväntade relationer uppstår.

Precis som Jane Austen själv är Karen Fowler mästerlig på att att skildra människor och deras helt vanliga, komplicerade liv. Hon gör det kärleksfullt, elegant och med mycket humor. I Jane Austen-klubben finns mycket att hämta både för Austen-älskaren och andra läsare...


Medelbetyg: 3,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jane Austen-klubben :


Oline 2007-03-29 21:13
Hej!
Önskar att jag hade läst några fler Austen romaner innan jag läste denna...blev sugen på att läsa dem iallafall. Det hade varit bra att veta att det finns en baksidetext typ, längst bak i boken av de Austen böcker som omtalas.
Gillade tanken med boken och språket är trevligt...läser gärna om den senare när jag läst lite mer Austen och har mer tid över.

http://www.bulldozer.nu/avtryck/bokm_059.html
Betyg 4

Aili 2007-12-23 00:39
Trevlig och underhållande roman och särskilt mycket uppskattar man den om man läst de 6 romanerna av Jane Austen (el sett de filmer el TV-serier som gjorts på böckerna).
Betyg 3

okidoki 2009-08-01 10:16
Tråkigt hade jag inte. Men när boken är slut inser jag att det är en romantisk komedi i Hollywoodstil som jag ägnat mig åt. Hurtig!
Betyg 3

Ariel 2010-10-10 14:05
Jättehärlig bok, men kanske inte typ världens bästa, tycker nog Aeusten själv är bättre i sina egna böcker, MAnffield park och andra böckern.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jane Austen-klubben


  Köp boken som film på cdon: