bokrecensioner boktips

Jane Austen-klubben

Författare: Karen Joy Fowler
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9151844427


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jane Austen-klubben är Jocelyns idé. Själv brukar hon föredra sina hundar framför människor, men bestämmer sig trots det för att samla sex personer, fem kvinnor och en man, för att en gång i månaden diskutera Jane Austens böcker. Men det blir i stället sina egna liv de pratar mest om under de sex månader de möts: äktenskap testas, kärleksaffärer inleds, ungdomssynder avslöjas och livsdrömmar blottläggs.

Sylvias man har lämnat henne efter 32 års äktenskap och tre barn. Prudie närmar sig 30, är fransklärare och lyckligt gift, men drömmer om sex med andra män. 60-åriga Bernadette tycker att hon är gammal nog för att få uppföra sig som hon vill och Sylvias dotter, den vackra, äventyrliga Allegra har slutat tala med sin älskarinna. Och Grigg, klubbens enda man, är distanserad och verkar mest intresserad av datorer.

Tillsammans utgör de en udda grupp människor i Kalifornien som inte vet mycket om varandra när bokcirkeln bildas. Men långsamt avslöjas alltmer om deras liv och innersta önskningar och de mest oväntade relationer uppstår.

Precis som Jane Austen själv är Karen Fowler mästerlig på att att skildra människor och deras helt vanliga, komplicerade liv. Hon gör det kärleksfullt, elegant och med mycket humor. I Jane Austen-klubben finns mycket att hämta både för Austen-älskaren och andra läsare...

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jane Austen-klubben :
2007-03-29 21:13
Hej!
Önskar att jag hade läst några fler Austen romaner innan jag läste denna...blev sugen på att läsa dem iallafall. Det hade varit bra att veta att det finns en baksidetext typ, längst bak i boken av de Austen böcker som omtalas.
Gillade tanken med boken och språket är trevligt...läser gärna om den senare när jag läst lite mer Austen och har mer tid över.

http://www.bulldozer.nu/avtryck/bokm_059.html
Betyg 4
2007-12-23 00:39
Trevlig och underhållande roman och särskilt mycket uppskattar man den om man läst de 6 romanerna av Jane Austen (el sett de filmer el TV-serier som gjorts på böckerna).
Betyg 3
2009-08-01 10:16
Tråkigt hade jag inte. Men när boken är slut inser jag att det är en romantisk komedi i Hollywoodstil som jag ägnat mig åt. Hurtig!
Betyg 3
2010-10-10 14:05
Jättehärlig bok, men kanske inte typ världens bästa, tycker nog Aeusten själv är bättre i sina egna böcker, MAnffield park och andra böckern.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Jane Austen-klubben
Liknande böcker:
Två människors rike
 A. Wahlgren
Ormens år
 U. Ewerman
Läget under kontroll
 G. C-O Claesson
Små bitar av lycka
 A. Østby
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Bye bye äppelpaj
 A. Eklund Lykull
Åh William
 E. Strout
Samma Författare: