bokrecensioner boktips

Vi är alla helt utom oss

Originaltitel: We are all completely beside ourselves
Författare: Karen Joy Fowler
Genre: Roman
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789187879050


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Som barn pratade Rosemary oavbrutet. Så mycket att hennes pappa bad henne börja i historiens mitt varje gång hon ville berätta något. Nu har Rosemary börjat på universitetet och hon pratar inte längre oavbrutet. Minst av allt pratar hon om sin familj.

Hon växte upp med två syskon: Lowell och Fern. Båda djupt älskade och båda numera försvunna ur hennes liv. Någonting hände som lämnade familjen i spillror. Sedan dess är Lowell på flykt, deras en gång så levnadsglada mamma är en skugga av sitt forna jag och deras pappa likaså. Och Fern, Rosemarys älskade syster, vad hände med henne? Ingen av dem hade kunnat föreställa sig hur Ferns öde skulle påverka dem. Då, nu och för alltid.
Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vi är alla helt utom oss :
2015-09-18 10:40
Detta är en tendensroman med ett syfte, vilket, märker Du snart. Den är kyligt skriven med Rosemary som jag-berättare. Vi ska väl använda huvudet när vi läser romanen. Men jag vill ryckas med och känna något. Jag konstaterar att romanen nominerats till Bookerpriset (håhåjaja). Författarinnan är bosatt i Kalifornien och där skrivs, vad jag vet, inga romaner som jag gillar.
Betyg 2
2015-09-22 15:34
Oj vilken läsupplevelse! Vackert berättad av Rosemary, om hennes familj som inte är som alla andra. Vändningen kom verkligen som en överraskning och jag tyckte väldigt mycket om den. En bok som jag verkligen rekommenderar.
Betyg 5
2017-09-27 06:43
Det här är en bra och annorlunda bok, skriven med mycket stor inlevelseförmåga och kunskap.
Betyg 4
Liknande böcker:
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
Falska toner och söta..
 E. Klingberg
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter
Samma Författare: