bokrecensioner boktips

Varghunden

Författare: Jack London
Genre: Klassiker
Ämnesord: natur, ungdom
Utgivningsår: 1906
ISBN: 9129655307


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Han växer upp bland vargar och uppfostras av människor. Han lär sig överleva i den arktiska vildmarken. Han är slädhund och en fruktad ''dog-fighter''. Han är älskad och hatad - han är varghunden. Jack Londons fängslande vildmarksroman om varghundens kamp för överlevnad är en av de främsta djurberättelser som skrivits.

Varghunden är en fristående fortsättning på Jack Londons klassiska äventyrsroman Skriet från vildmarken.

Utdrag ur boken:
Så vände de sig till Vittand. Också han låg på sidan. Ögonen voro slutna, men han försökte att lyfta på dem, då männen böjde sig över honom, och han försökte vifta lite med svansen.Weedon Scott klappade honom, och han morrade förstående, men det var en mycket svag morrning, som strax upphörde. Ögonlocken föllo ned igen, och kroppen föll styvt och tungt om på golvet.
- Han är visst helt färdig, stackars pojke? mumlade hans herre.

Medelbetyg: 4,29 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Varghunden :
2007-03-07 20:09
Jätte vacker. Grät mer än en gång.
Betyg 4
2007-11-20 12:27
Åhh jag kanske kan tycka att jack london är min favorit författare!!!!=)<3
Betyg 5
2007-11-20 15:10
Mmmm! En ungdomsfavorit som har fasnat! Läs den!
Betyg 4
2011-05-13 22:44
Läste denna för första gången när jag var 9 år innan jag var så värst intresserad utav böcker, men den lyckades fånga mitt intresse och blev (och är fortfarande) en av mina stora favoriter!

boken är väldigt välskriven, språket är inte nödvändigtvis det lättaste att förstå, men jag tycker att berättarteckniken är väldigt bra vilket jämnar ut det, man dras väldigt lätt in i handlingen i denna bok och man börjar nästan att gråta ibland när man läser vad varghunden får utstå.

underbar bok, får 4/5
Betyg 4
2011-06-03 22:25
Första sidan slår an tonen och fortsättningen är fylld av vildmarkens vackra grymhet. En av mina första läsupplevelser. Minns att jag storögt beundrade/förfasades över framsidan på boken som i det fallet gestaltade vargar som attackerade en mäktig älgtjur i Kanadas vilda skogar. Sådant fängslade mig starkt som barn och gör än i dag. En hyllning till det vilda!
Betyg 5
2011-11-12 18:36
Varghunden har mer varg än hund i sina gener. I boken får vi först möta dess upphov när de jagar efter mat. Hundar och människor allt duger till föda när dessa vargar är helt utsvultna. Varghunden lär sig dock genom sin mor, tiken Kiche, att närma sig människor och eld för att få trygghet och värme. Men när indianen som han har som sin herre övertalas att sälja honom för ett antal spritflaskor så får han ett helvete hos den onde Smith. En dag blir han dock befriad och får därefter ett bättre liv. Varghunden räddar också en människas liv och blir därefter kallad den välsignade Vargen.

Boken är så stark och jag blev mycket berörd.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Varghunden
Liknande böcker:
Jude The Obscure
 T. Hardy
Lille Lorden
 F. Hodgson Burnett
Wuthering Heights
 E. Brontë
Death of a salesman
 A. Miller
Hercules
 G. Stiernhielm
Mitt liv som hund
 R. Jönsson
Mosippan
 E. Johansson