bokrecensioner boktips

Före Adam

Originaltitel: Before Adam
Författare: Jack London
Genre: Historisk roman
Ämnesord: mat, hälsa, mord, humor, natur, historia, kärlek, kultur, framtid, spänning, vetenskap, ungdom, äventyr, eldfolket. djur. grottfolk. trädfolk


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Detta är en historieskildring som Jack London byggt upp med hjälp av drömmar. En tid långt tillbaka när människan verkade mer besläktad med aporna än av människor idag.

Utdrag ur boken:
"Detta är våra förfäder, och deras historia. Glöm inte, att lika säkert som att vi en gång svingat oss nerför grenarna och börjat gå upprätt, lika säkert är det, att vi på en ännu mera avlägsen tidpunkt krälat upp ur havet och mött våra första äventyr på land."
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Före Adam :
2011-09-27 19:15
Denna berättelse har Jack London skrivit utifrån sina drömmar om en långt svunnen tid då människan såg ut som en korsning med apan. Han ger sitt primitiva jag namnet Långtand och namnger också andra i sin berättelse för att vi lättare ska särskilja dem. Långtands grupp hade inte kommit så långt i utvecklingen. De livnärde sig på rötter, nötter, bär och bytesdjur. Allting åts i rått skick. Det fanns flera olika typer av "folk". Eldfolket väckte fasa på grund av elden och att de använde pil och båge. Alla tog det som naturligt att döda de som var främmande. I den grupp som Långtand tillhörde fanns en grov "man" som alla var rädda för. När han tröttnade på sin kvinna så dödade han henne. Sen tog han en ny kvinna genom att först döda den man hon levde med.
Jag tyckte det var en intressant berättelse.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Före Adam
Liknande böcker:
Hem till Niemis
 A. von Sydow
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck
Förrädaren
 S. Scarrow
Vargens krig
 B. Cornwell
Er tredje man
 D. Rudberg
Blodgärning
 T. Svensson
Ryska dockor
 M. Hall Kelly
Kirke
 M. Miller