bokrecensioner boktips

På luffarstråt

Originaltitel: The road
Författare: Jack London
Genre: Biografi
Ämnesord: mat, hälsa, natur, historia, äventyr, vagabond. tåg. fängelse


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I denna bok får vi läsa om när Jack London levde som vagabond. Han åkte från plats till plats, som mängder med andra luffare, genom att hoppa på tågen. Detta var inte helt riskfritt då de kunde bli rejält slagna och ibland till och med dödade av personalen ombord på tågen. Men oftast blev de bara avkastade.
För att få mat så tiggdes det och den största lyckan var att bli inbjuden hos någon och få sitta i köket eller någon annanstans inomhus. Jack fick uppleva hur två pojkar blev rejält piskade av en zigenarhövding. När den ene pojkens moder protesterade så blev hon ännu värre piskad och till slut hängde hennes kläder i trasor. Jack vågade inte lägga sig i för då fanns risken att zigenarna skulle döda honom.
Boken handlar också om hur Jack blev vagabond vid 16-års ålder och hur han hamnade i gäng som rånade berusade personer. De stal det mesta till och med underkläderna. Han har också skrivit om sin tid i fängelse m.m.


Utdrag ur boken:
Vårt band störtar fram. Vargungarna tjuter och skriker, och slåss som små djävlar. Ront omkring den druckne rasar kampen om vem som ska äga honom.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av På luffarstråt :
2011-09-15 21:14
Det var intressant att få läsa om Jack Londons tid som vagabond. Livet var farligt och en en hel del blev skadade och miste benen då de hoppade av vagnarna i farten. För en hel del var vagabondlivet ett ungdomsäventyr men det fanns även en del äldre som inte kunde tänka sig annat liv.
Boken var relativt bra men kändes lite tragglig emellanåt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till På luffarstråt
Liknande böcker:
Katarina den stora
 T. Blom
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Sabotören i Auschwitz
 C. Rushton
Sten Sture den yngre
 L. Ericson Wolke
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin