bokrecensioner boktips

Snöviddernas dotter

Författare: Jack London
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, hälsa, mord, psykologi, humor, natur, historia, kärlek, spänning, rättegång, indian, guldsökare, islossning, mod, feghet, kanot


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

London, Jack 1876-1916 Egentligen John Griffith Chaney, amerikansk författare, född i San Francisco, men uppväxt i Oakland, Kalifornien. Jack London föddes som "oäkting", som han själv insisterade på att kalla det, och sitt författarnamn tog han efter sin nye styvfar. Ungdomstiden var fattig och hård och hans skolgång mycket bristfällig.

Utdrag ur boken:
Jag är rädd att ni har en svår synd på ert samvete, Tommy, sade hon och skakade förebrående på huvudet. Annars skulle ni inte vara så rädd att dö.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Snöviddernas dotter :
2012-09-19 11:52
Frona Welse återvänder till sin far efter att ha tillbringat tre år på utbildning. Hennes år i städer har inte fått denna snöviddernas dotter att ta avstånd från det kalla vilda landskapet. Hon gläds över skönheten och älskar att åka fort på släden efter slädhundarna. Väl hemma blir några män intresserade av henne och hon ratar ett frieri. Här bland guldsökare och indianer utspelar sig en del händelser som vi genom Jack Londons otroliga berättarkonst får ta del av.

Frona Welse får uppleva att den hon trodde sig skulle bli hennes man var feg. I detta kalla karga land så fanns inte plats för fega individer. Långt bättre att dö för en sak än att vara feg. Islossningen som kom sent detta år blev ett magnifikt skådespel men det upptäcktes att det fanns en man som behövde hjälp på andra sidan. För att rädda honom så var andra beredda att offra livet för att ta sig över.
Detta är en berättelse om modig kvinna, vita och indianer, rädsla och mod, mord och vänskap. Jack London har skrivit en fantastisk bok som pulserar och lever.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Snöviddernas dotter
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Ensam i världen
 M. Sandemo
Nickelpojkarna
 C. Whitehead
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
De ofrälsta
 R. Harris
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Bara en mor
 R. Jacobsen
Beskyddaren
 S. Scarrow