bokrecensioner boktips

Martin Eden

Författare: Jack London
Genre: Biografi
Ämnesord: filosofi, mat, politik, hälsa, musik, psykologi, natur, kärlek, kultur, framtid, spänning, vetenskap
ISBN: 9780140187724


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Martin Eden är Jack Londons självbiografiska bok. I denna bok; Martin Eden , möter "Martin" sin älskade. Men hon tillhör en annan samhällsklass och Martin kämpar med språk, kläder, laster, hygien och att förkovra sina kunskaper för att bli accepterad.

Utdrag ur boken:
Han skrev upp långa listor på de mest oförenliga ting, och han fick ingen ro förrän han lyckades finna en släktskap mellan dem allesammans - släktskap mellan kärlek, poesi, jordbävningar, eld, skallerormar, regnbågar, dyrbara ädelstenar, solnedgångar, lejons rytande, gas, kannibalism, skönhet, mord, hävstänger, maskinaxlar och tobak. På så sätt åstadkom han en enhet i universum, och han höll upp den och skärskådade den, eller så vandrade han genom dess krokvägar och stigar och djungler, inte som en förskräckt resenär, som i hemlighetsfulla trakter söker efter ett okänt mål, utan som en man som gjorde sina iakttagelser, kartlade allt och lärde känna allt. Och ju mer han lärde sig, ju lidelsefullare beundrade han hela universum och livet och sitt eget liv framför allt.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Martin Eden :
2011-10-10 20:55
Martins kamp är otrolig. Han arbetar hårt kroppsligt för att få ledigt i perioder för att läsa och skriva. Hans manuskript kommer tillbaks nästan lika fort som han skickar in dem men han ger sig inte. Han vill lyckas för Ruths skull, och han vet i sin förtvivlan att han aldrig ska ge upp för han vet att en dag kommer han att lyckas.

Det var bara meningen att jag skulle läsa en stund på kvällen men jag kunde inte släppa denna bok. Jag fann det otroligt läsvärd och ser fram emot att läsa fortsättningen i nästa bok.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Martin Eden
Liknande böcker:
Min historia
 M. Obama
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Steve Jobs : En biografi
 W. Isaacson
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Born to run
 B. Springsteen