bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blindbock
De största vatten
Dödsmässa
Elva
En midsommarnattsdröm
Europa blues
Hela havet stormar
Himmelsöga
Migrän
Misterioso
Mörkertal
Ont blod
Spänning i juletid
Upp till toppen av berget
Utmarker
Viskleken
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEfterskalv

 
Författare: Arne Dahl
Genre: Deckare
ISBN: 9100104183
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


År 2005. Augusti. Terrorismen har kommit till Sverige. Det är i alla fall så det verkar när en tunnelbanevagn sprängs i Stockholm och människor dör. Det blir ett pådrag som inte liknar någonting annat i landets historia. När dessutom en terrorgrupp som visar sig bestå av invandrargrabbar tar på sig dådet tycks det glasklart att det finns aktiva terroristceller i det alltmer trängda Skandinavien.
Men smällen har efterskalv, många efterskalv, och med på ett hörn i den stora utredningen finns Rikskriminalpolisens speciella enhet för våldsbrott av internationell art, mer känd som A-gruppen. Chefen Kerstin Holm och hennes manskap känner illavarslande vibrationer på andra håll än de har väntat sig. Var och en satsar A-gruppens medlemmar hårt på sitt jobb – men finns det en gräns för hur inblandad i brott man kan bli? Hur förändras man i kontakt med brottslingarna? Vad återstår av känslan för vanligt, hederligt liv, det man är satt att bevaka, när man dygnet runt enbart konfronteras med dess fiender? Hur förhärdad får man bli, och var bottnar sedan ens lojaliteter?
A-gruppens nionde fall är en hisnande nagelbitarresa in i terrorhotets och kulturkrockarnas djupt oroväckande värld. Arne Dahl i sitt esse.Medelbetyg: 3,38 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Efterskalv :


Phenomena 2006-12-30 23:25
Ännu ett av Arne Dahls mästerverk.
A-gruppens nionde fall.
Betyg 4

Nessa 2008-03-25 22:24
Ännu en bra bok av Arne Dahl. Jag tycker om att den inte är så uppenbar, utan man får klura lite som läsare.
Betyg 4

lottaliza 2008-05-12 11:16
Första boken av Dahl jag läser (helt omvänt, jag vet), men jag föll ändå genast för A-gruppen. Ok, svenska thrillers kan ju lätt kännas lite overkliga, men Dahl balanserar det helt ok när han blandar "makro- och micronivåer" (slutet på spänningsromaner blir alltid löjliga, så det behöver jag inte kommentera). Största styrkan ligger ju hur som helst i personbeskrivningarna och författarens härliga metastil. Hela serien ska läsas!
Betyg 4

MrSpock 2009-01-26 20:22
Detta är nionde boken i serien och tyvärr också den sämsta hittills. Upplägget påminner väldigt mycket om den föregående boken, Mörkertal, speciellt i början. Jag tänker då på ett brott på en begränsad yta med många vittnen. Det är många namn som rabblas och även denna gång har både unga kvinnor och sexmissbrukande män en del i det hela. Historien maler på, men det blir aldrig riktigt spännande. Dahl skriver oftast bra, men denna gång är hans fantasitorka påtaglig.
Betyg 1

Rosa 2009-08-23 17:34
Utredningar, utredningar, tragglande, tragglande. Zzzzz. Tråkigt! Tyvärr!

Storyn var bra trots allt men det uppväger inte. Kan bara bli en beige trea i betyg.
Betyg 3

Ninni_1960 2009-09-07 08:06
Boken handlar om A-gruppen som denna gång får sätta tänderna i ett terrordåd mot tunnelbanan i Stockholm. Men är det ett terror dåd? Vad är det för människor som åkt med i just den här vagnen som sprängdes? Ett pusslande och utredande kör igång och jag tycker att den här boken är den bästa av böckerna om A-gruppen. Väntar nu på nästa bok, Himmelsöga, på biblioteket och ser fram emot den och hoppas att den är lika bra som den här.
Betyg 4

Hanna80 2009-11-19 16:59
Arne dahls bästa deckare i serien om den så kallade a-gruppen.
Betyg 5

Spaniard 2012-09-27 12:06
Jag förstår mig inte riktigt på Arne Dahl. (Jan Arnald).
Han är hyllad, snudd på älskad, och jag kan delvis förstå varför. Hans utsvävningar i vardagsromantiken och filosofiska parenteser håller god klass. Humorn håller också god nivå.
Men.
Det jag inte förstår är att han så envist bygger allt på en stereotypisk polisgrupp. Det är välsvarvad kultur iklädd blåställ. Korkat enligt mig.

Det blir till slut på tok för intrikat och vissa av de personliga intrigerna är ju direkt irriterande. Synd.

Rent litterärt finns dock självklar styrka. Kanske kan hans djupa undertoner bygga broar till tyngre litteratur och väcka läslust hos deckarslukare.

Jag vill läsa mer av denna författare, mindre av A-gruppen.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Efterskalv


  Köp boken som film på cdon: