bokrecensioner boktips

De största vatten

Författare: Arne Dahl
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9170014701


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

ett kök i en av miljonprogrammets förortslängor sitter fem utvisningsdömda afrikaner. En stund senare gör de inte längre det. Strax därefter tar sig en snuvig inbrottstjuv in i en lägenhet på Södermalm. Det visar sig inte bli ett riktigt vanligt inbrott.

I och med att dessa båda dörrar öppnas sveper en stank från det förgångna in över ''Rikskriminalens specialenhet för våldsbrott av internationell art'', mer känd som A-gruppen. Inte minst drabbar den kriminalinspektör Kerstin Holm, som finner sig alltmer personligen indragen. Långsamt tvingas hon allt närmare de allra blindaste fläckarna i sitt förflutna.

De största vatten är den femte fristående kriminalromanen i sviten om Paul Hjelm och A-gruppen. Det är en thriller av internationellt snitt som karvar sig in i den globaliserade samtiden med sylvass egg.

Arne Dahl är - fortfarande - en pseudonym. Bakom sig har han fyra uppmärksammade thrillers i en tänkt serie om tio: Ont blod, Misterioso, Upp till toppen av berget och Europa Blues.

''Det är spännande, det är krävande och stundtals nästan vackert''
Marie Peterson /DN

''Med sin femte bok - De största vatten - tar nog pseudonymen Arne Dahl rent av ledningen i den svenska högstadivisionen''
Nils Schwartz/ Expressen

Medelbetyg: 3,64 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De största vatten :
2004-10-06 14:20
En väldigt spännade o välskriven deckare. Det tar en stund att sätta sig in i persongalleriet, om man inte tidigare är van vid "A-gruppen". Rekommenderas varmt.
Betyg 4
2005-02-25 23:47
Boken är hyfsat spännande men handlingen kanske inte riktigt är trovärdig. Men det uppvägs i viss mån av de ganska intressanta och rätt sympatiska poliserna, men i ännu högre grad av språket. Arne Dahl/Jan Arnald är en mästare i att uttrycka sig, och det är hans språkliga rikedom som gör den här boken till mer än en vanlig kriminalroman.

Väder och vind, miljöer och personer beskrivs levande och kreativt, och ett visst inslag av folkbildning finns också, utan att det blir torrt och tråkigt.
Betyg 4
2005-07-22 23:15
Den femte boken om poliserna i A-gruppen. Även denna är riktigt bra. Jag tycker att Arne Dahl har ett underbart språk och karaktärerna känns roliga att lära känna.
Betyg 4
2008-04-11 09:35
Visst, Arne Dahl skriver fortfarande bra,språket är njutbart och storyn har spänning och flyt.Tyvärr brister det litet i vissa persongestaltningar som inte är trovärdiga.Dessutom tycker jag den här var litet segare än Europa Blues.Tänkte trots allt ta mig an följande böcker i sviten.
Betyg 3
2008-08-04 09:20
Jag blir aldrig besviken på de här böckerna om A-gruppen, även om handlingen i viss mån ibland kan vara väldigt långsökt. Men det är en fröjd att få läsa om dessa människor, hur de utvecklas i både arbete och familjeliv. Språket är ibland tungt, men det uppvägs av bitsk sarkasm och humor. Fenomenalt!
Betyg 5
2009-01-18 16:45
Boken har en bra intrig och är lite spännande men tyvärr alldeles för seg i sitt utredningstjafs.

Stark 3:a i betyg p.g.a. intrigen (även om den var aningen långsökt).
Betyg 3
2009-06-01 16:11
En hygglig deckare. Personporträtten är bra, jag gillar mer att läsa om A-gruppen som personer än själva mordhistorien, som här är vääääldigt långsökt. Dahl har en rätt torr och trevlig humor, vilket gör att även de segare partierna är trevlig läsning. Men som sagt, en osannolik story som gör att det inte riktigt håller.
Betyg 2
2009-07-19 14:14
Den här var verkligen spännande och med en bra intrig. Hoppas de följande böckerna blir lika spännande.
Betyg 4
2009-11-19 17:00
Dahl håller mycket hög klass. Han är nästan bäst i Sverige.
Betyg 5
2020-06-04 12:23
En afrikan blir ihjäl skjuten av en polis. En snuvig inbrottstjuv tar sig in i ett hus och finner ett lik. Hur hänger det ihop? Gör det ens det? A-gruppen tillkallas.
För Kerstin Holm väntar en tung, känslomässig mardröm.
Intressant att följa dessa människor, hur de utvecklas i både arbete och privatliv. Intressant story.
Bok nummer fem i serien om A-gruppen.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De största vatten
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind