bokrecensioner boktips

Ont blod

Författare: Arne Dahl
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9170014663


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En svensk litteraturkritiker med anknytning till USA blir avlivad på det mest sataniska sätt i en skrubb på flygplatsen Newark utanför New York.


SAS-planet till Stockholm är fullbokat men nu finns en stol ledig och mördaren bokar in sig på SK 904. Det enda den svenska polisen vet är att det nu sitter en osedvanligt brutal seriemördare på ett plan med Stockholm som destination, men de vet inte vem av passagerarna det är.


En specialenhet från Rikskriminalen beger sig till Arlanda. Det är bråttom. Sverige är på väg att importera sin första äkta amerikanska seriemördare.


Det är upptakten till en häpnadsväckande och fasansfull händelsekedja som leder Paul Hjelm och hans kollegor i A-gruppen, specialenheten för "våldsbrott av internationell art", allt närmare mörkrets hjärta. Den vackra sensommaren övergår i regntung höst. Stockholm försänks i mörker. Och därinne famlar A-gruppen vidare efter den hemska, oväntade, undflyende sanningen.Medelbetyg: 3,5 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ont blod :
2004-09-27 11:12
Ganska spännande deckare med högt tempo i handlingen. Som kontrast till det oerhörda våldet så rymmer boken även en del humor, framförallt i beskrivningen av de olika polisernas karaktärer.
Betyg 3
2004-10-08 15:17
En ganska spännande deckare, läsvärd.
Betyg 3
2005-07-23 15:14
Andra boken om poliserna i A-gruppen. Den här är nog den roligaste i serien. Jag tycker Arne Dahl har ett underbart sätt att skriva! Han formulerar sig så roligt, det är en fröjd att läsa. Jag kommer ofta på mig själv med att sitta och fnissa högt. Samtidigt är det en spännande deckare. Läs böckerna i rätt ordning, eftersom polisernas privatliv är en del av handlingen.
Betyg 5
2005-11-30 07:26
En mycket bra bok, en spännande och ruggig historia.
Detta är den första boken i serien om A-gruppen, men kronologiskt nummer två.
Betyg 4
2005-12-10 15:06
Boken var en av det mest spännande böcker som jag har läst. Den var spännande hela tiden.
Betyg 5
2008-07-22 20:07
Håller helt klart med Nessa om roliga formuleringar, pikar mot olika håll och så vidare, extremt rolig bok! Mitt betyg kan lika gärna ha med min inställning att göra, men jag tycker inte att denna är lika bra som den första i serien. Inte samma finess i storyn. Jag tänkte att det kanske skulle vara underligt om någon som inte läst den tidigare boken skulle läsa den, men jag tycker att Dahl fixade det galant.

Fortfarande hög kvalité, och klår många andra deckarförfattare med hästlänger! Rekommenderas starkt!

F.ö. verkar de ha blandat ihop två böcker i presentationen.
Betyg 4
2008-08-11 12:31
Grep mig utan omsvep! Spännande och smart, gillar verkligen hur Dahl beskriver och får mig att vilja lyssna på bara ett kapitel till, bara ett till...
Betyg 4
2008-11-05 14:46
Den här boken är något bättre än den första - Misterioso. Handlingen är bättre och jag uppfattade den som mer spännande.

Fortfarande tycker jag dock att båda böckerna är alldeles för avskalade och kalla. Det är alldeles för lite privatliv med i handlingen.

Det blir en svag 4:a i betyg.
Betyg 4
2009-06-08 22:04
Den här boken var lite bättre än Misterioso. Arne Dahl skriver rätt fyndigt och visar att han har humor då och då.
Boken är spännande och väl värd att läsa. Kul att få fortsätta följa A-gruppen i nya mordgåtor. Jag börjar känna igen personerna nu och kan skilja dem åt vilket var lite svårt i den första boken då det är rätt många utredare i A-gruppen.
En stark 3:a.
Betyg 3
2010-01-27 17:47
jag var helimponerad av boken, -till en början. den var helt klart uppe i en femma, för att sedan bara dala och dala.. den slutar på en trea och det är enbart pga sista 50-60 sidorna.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ont blod
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai