bokrecensioner boktips

Dödsmässa

Författare: Arne Dahl
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9100104167


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mars 2003. Krig i Irak. Före detta hustrun till en medlem av Rikskriminal-polisens enhet för våldsbrott av internationell art, mer känd som A-gruppen, går in på en bank på Östermalm i Stockholm för att uträtta några ärenden. Det är upptakten till en besynnerlig räcka händelser som via ett dramatiskt gisslandrama, ett mystiskt skrivbord och ett antal fossiler leder rätt in i andra världskrigets mest dramatiska skeenden och dess återverkningar i det följande kalla kriget. Allt för att en man vill ändra det förflutna ... A-gruppens sjunde fall är en djupdykning ner i 1900-talets mörkaste hörn. Paul Hjelm, Kerstin Holm, Arto Söderstedt och de andra står till att börja med inför en gåta som är lika handfast som undflyende: vad är det som inte stämmer med gisslandramat på Karlavägen i Stockholm? Alltmedan ett kuvert i en spionbrevlåda i Östberlin är på väg till sin adressat. Dödsmässa är den sjunde fristående boken i Arne Dahls serie om A-gruppen. Det nya decenniets kriminalromaner.

I sviten av Arne Dahls kriminalromaner om Paul Hjelm och A-gruppen ingår förutom Dödsmässa Ont blod (1998), Misterioso (1999), Upp till toppen av berget (2000), Europa Blues (2001), De största vatten (2002) och En midsommarnattsdröm (2003).
Medelbetyg: 3,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödsmässa :
2005-07-22 22:55
Arne Dahl har gjort det igen! Det här är ännu en bra deckare om A-gruppen. Jag tycker att det är viktigt att läsa böckerna i rätt ordning. Detta är den sjunde i serien.
Betyg 4
2005-10-10 11:27
Har läst ett par av böckerna om A-gruppen. Känner att jag vid det här laget ”lärt känna huvudpersonerna”. Jag har inte längre problem att hålla dem åtskilda.
En bra, spännande bok.
Detta är den sjunde boken i serien.
Betyg 4
2007-08-27 11:03
En bra och spännade bok.
Betyg 3
2009-05-22 18:25
En av de bättre böckerna i serien hittills. Det var lättare att följa huvudpersonerna än tidigare - kanske har man äntligen vant sig med tanke på att det är den sjunde boken med samma karaktärer.

Den här boken var nästan lite poetisk på ett positivt sätt. Jag tyckte mycket om den och intrigen var lagom invecklad.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dödsmässa
Liknande böcker:
Städerskan
 N. Prose
Arnes julhelvete
 C. Olséni
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery