bokrecensioner boktips

Misterioso

Författare: Arne Dahl
Genre: Deckare
ISBN: 9171336737


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Ytterligare en svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Allt tyder på att det kommer att fortsätta. Rikskriminalen inrättar snabbt en specialenhet bestående av sex handplockade poliser från hela landet. De står inför ett mysterium. Vem är den spårlösa gestalt som sitter i svenska finansmäns vardagsrum, lyssnar på jazz och skjuter dem med två kulor genom huvudet? Vad är det han vill? Media kallar honom Maktmördaren, och när spåren börjar leda i riktning mot ryska maffian blir läget riktigt kritiskt.

Misterioso utspelar sig i den svenska finanskrisens efterdyningar. Precis som föregångaren Ont blod är Misterioso en tät, spännande och välkomponerad kriminalroman som skär ett djupt snitt genom den svenska samtiden. Återigen tvingas polisen blicka in i sitt hjärta för att finna lösningen. Kronologiskt sett kommer Misterioso före Ont blod. Romanen inleder den framväxande sviten om Paul Hjelm och hans kollegor i den så kallade A-gruppen.
Medelbetyg: 3,62 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Misterioso :
2005-07-23 15:17
Första boken om A-gruppen. Arne Dahl är enligt mig en av Sveriges bästa deckarförfattare. Det är en spännande bok med en hel del humor. Här får man veta hur det gick till när A-gruppen bildades och hur de får sitt första uppdrag. Läs den!
Betyg 5
2005-11-02 20:13
Boken ger en tydlig personbild av de sex medlemmarna i A-gruppen. Man får också veta hur det gick till då dessa handplockade personer från landets alla hörn sammanfördes och följa dem på sitt allra första uppdrag.
I kronologisk ordning är detta bok nummer ett i Arne Dals serie om A-gruppen.
Betyg 4
2008-07-22 20:04
Kul bok. Sträckläste den faktiskt, något bättre än uppföljaren "Ont blod", som förlorar takten lite tycker jag.

Det som skiljer denna från andra deckare är att man följer utredarna i detalj. Det där telefonsamtalet som avgör en hel Beckfilm finns inte på samma sätt, och det gör det hela väldigt kul! Rekommenderar denna! lättläst, roande och kul!
Betyg 5
2008-08-02 08:46
En spännande deckare som fångar, utan att spela över. Kändes välgjort och intressant.
Inläsare Jan Waldekrantz.
Betyg 4
2008-10-27 08:10
Oj, oj, oj! Jag blev rekommenderad böckerna om A-gruppen och fick höra att de var sååååå bra. Så jag köpte alla 10 böckerna på ett bräde och har nu läst den första.

Den var dååååålig .... Snacka om att köpa grisen i säcken.

Boken bestod av en massa namn och massvis med utredningsarbete. Tråkigt! Den var inte spännande alls och jag var helt ointresserad av vem som var mördaren.

Måtte de andra böckerna i serien vara bättre.
Betyg 2
2009-05-15 08:28
Första boken i av en serie böcker om A-gruppen. Boken är rätt detaljerad vad gäller personerna i den och det kan ju bero på att jag som läsare ska lära känna medlemmarna i A-gruppen. Berättelsen är lagom spännande men det är först i slutet jag känner att jag "måste" läsa mer. Intrigen är bra och vem som är mördaren är lite oväntat eftersom ryska maffian inblandad.
Det är första boken av Arne Dahl jag läst och jag blev inte avskräckt men inte överförtjust heller men vill gärna läsa fler böcker om A-gruppen.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Misterioso
Liknande böcker:
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Fredagen den 14:e
 V. Suneson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Mord i alla fall
 R. Dahlgren
Fredag mörda söndag
 J. Ekholm
Döden skriver svenska
 E. Kågerman
Henrys hemlighet
 K. Ohlsson
Förmörkelsen
 K. Fossum
Villebråd
 D. Meyer