bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blindbock
De största vatten
Dödsmässa
Efterskalv
Elva
En midsommarnattsdröm
Europa blues
Hela havet stormar
Himmelsöga
Migrän
Misterioso
Mörkertal
Ont blod
Spänning i juletid
Upp till toppen av berget
Utmarker
Liknande böcker:
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerViskleken

 
Författare: Arne Dahl
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789143511710
 
Spänning:  5
Lärorik:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Öppnare gränser har förändrat Europas brottslighet. Därför startas Opcop, en ny och än så länge hemlig operativ enhet inom Europol. Flera svenskar, med den rutinerade kriminalaren Paul Hjelm i spetsen, ingår i den nya gruppen. Med säte i Haag och med kontakter i Europas alla hörn ska man bekämpa internationell brottslighet. Men trots att all information rörande Opcop är konfidentiell, verkar någon ha läckt: ett lik, arrangerat i en bisarr ställning, påträffas utanför London, och i kroppen finns ett meddelande riktat till gruppen.

En möbelföretagare i Nacka gör affärer med den italienska maffian, en amerikansk tradingbank flyttar gigantiska pengasummor, anställda i en kinesisk möbelfabrik är sjuka, och under ett toppmöte i London sluddrar en döende man en märklig fras i Arto Söderstedts öra. På något sätt hänger allting ihop.

Medelbetyg: 2,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Viskleken :


MrSpock 2011-09-15 19:52
Dahl är en mästare på kluriga gåtor. Som läsare funderar man hela tiden på hur allt hänger ihop och han ger dig en liten bit åt gången för att hålla glöden vid liv. Viskleken känns som en internationell nystart med mersmak. Jag saknar dock Torsten Wahlund som uppläsare av ljudboken. Johan Rabaeus får inte alls kläm på det här och under stora delar förstör han upplevelsen fullständigt. Det blir dock bättre mot slutet, men det kan bero på att man vänjer sig.
Betyg 4

Bokhållaren 2012-10-25 18:39
Jan Arnald tar av sig den svårmodige litteratörens basker och blir åter Arne Dahl. Så skriver han Viskleken. Och den blir bra. Samma grepp som i serien om A-gruppen, vissa av personerna är också desamma, men perspektivet är nu den internationella brottsligheten. Mycket känns igen sedan tidigare - det litterära anslaget, den intelligenta storyn, det komplicerade romanbygget och förmågan att, mot alla odds måste jag säga, hålla ihop romanen från sidan 1 till sidan 504. Tre böcker till lär han planera. Jag ser faktiskt fram mot dem redan nu.
Betyg 3

chrille112 2013-01-01 09:09
Nja, det här var inte så lyckat. Blir för mycket uppvisning, uppradande av intelligenta vinklingar som inte känns riktigt trovärdigt. Författaren verkar mer intresserad av att framhäva sin egen kunskap än att skriva en intressant historia. Även en upptagenhet runt personerna (poliserna), som Arne Dahl brukar ha i sina böcker, men här blir det helt enkelt för mycket. Att Paul Hjelm, som tidigare framstått som en rätt så medelmåttig polis, skulle bli chef för en internationell polisstyrka känns inte heller trovärdigt. Och börjar man inte tröttna på det äktenskapliga kucklandet (Jorge-Sara, Paul-Kerstin)? Har tidigare läst Arne Dahl med behållning men kommer inte att läsa övriga böcker i den serie som planeras. Spåret har kallnat, tyvärr.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Viskleken


  Köp boken som film på cdon: