bokrecensioner boktips

Livet en bruksanvisning

Författare: Georges Perec
Genre: Roman
ISBN: 9100572691


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I huset på nr 11 rue Simon-Crubellier har livet lämnat spår efter sig, som en omärklig förslitning. Här ekar det förflutna i trapphuset. Det finns en berättelse i varje prång. I varje rum står föremål och pockar på uppmärksamhet. Här hörs liv och rörelse, hundskall, barnskrik, skvaller och här härskar besvikelsens förgrämda tystnad. På besynnerliga vägar korsar människornas liv varandra, till synes oförenliga och ändå evigt länkade. Under ett och samma tak växer en hel värld fram, en värld av litterärt miniatyrmåleri, svindlande panoramor, pusselbitar, korsordsliknande upptåg; komplett med register, kronologisk översikt och planritning över huset.

Georges Perec föddes i Paris 1936 och avled 1982. Hans mästerverk Livet en bruksanvisning utkom första gången 1978. Det är en bok som med eftertryck styrker Perecs grundinställning att författaren i tvånget har sin största frihet, i leken sitt största ansvar. En bok att bosätta sig i.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Livet en bruksanvisning :
2006-12-19 17:50
Detta är en verklig tegelsten! Aldrig någonsin tidigare har det tagit mig så lång tid att läsa ut en bok, jag kämpade under ett halvårs tid. Trots att den var tungläst njöt jag av vartenda ord och skulle gärna läsa om den. Det är gott om ord och gillar du substantiv av det mer udda slaget är det här rena porren. Egentligen handlar boken om absolut ingenting, eller kanske snarare om allting. Det finns inga egentliga huvudpersoner, däremot ett hyreshus fullt av minnen. Delad 1:a plats på min bästa-böcker-topplista.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Livet en bruksanvisning
Liknande böcker:
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Den sista kvinnan
 A. Olafsdottir
Fiskarens barn
 V. Österman
Farlig förälskelse
 J. Blackmore
Lilla rosenknopp
 I. Noll
Tusen bitar
 M. Jarl
Nä, nu blommar det
 L. Holtti Claesson
Vinnarna
 F. Backman
Silverbröllopet
 M. Binchy
Om skönhet
 Z. Smith