bokrecensioner boktips

Lillebror och Karlsson på taket

Författare: Astrid Lindgren
Genre: Barnbok
ISBN: 9129657725


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Uppe på ett alldeles vanligt hus vid en alldeles vanlig gata i Stockholm bor en herre som heter Karlsson. Han har en liten, liten stuga som ligger gömd bakom den stora skorstenen, där han bor.
Karlsson på taket är god vän med Lillebror, som bor fyra trappor upp. En vacker dag kom Karlsson bara inflygande genom fönstret till Lillebror. Och sedan satte han igång Lillebrors ångmaskin, för Karlsson är världens bästa ångmaskinskötare. Karlsson är förresten bäst i allting. Åtminstone är han världens bästa lekkamrat.
Medelbetyg: 4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lillebror och Karlsson på taket :
2006-08-10 22:40
Hej!
Jag är en som älskar Astrid Lindgren och hennes böcker, men Karlsson har jag aldrig tyckt om inte ens som liten och absolut inte som vuxen. Vi lyssnade på hörboken när vi åkte hem från semestern och alla barnen tyckte om den, ja min man tycker som barnen. Barnen är 9, 11 och 13 år. Så betyget blir utifrån mina barns perspektiv. Det bästa enligt mig är att Astrid Lindgren själv läser upp boken. Hon har en underbar berättarröst.
Betyg 4
2006-11-06 12:07
att han är ego är allt en värdslig sak
Betyg 5
2008-01-05 00:42
Astrid Lindgren förlåt mig men jag har aldrig tyckt om den där lille tjocke egoisten...
Betyg 2
2010-06-24 19:50
Karlsson är en egoist. Som tycker så mycket om Lillebror. Han vet bara inte hur han ska visa det. Som sagts om varför Karlsson blivit populär i Ryssland. Han visar att någon som har många dåliga sidor kan vara bra och omtänksam på sitt sätt.
Betyg 4
Liknande böcker:
Här är det lilla huset
 B. Lindgren
Bu och Bä blir blöta
 L. Landström
Labolinas lina
 I. Sandberg
Vi är vänner
 E. Lindström
Prick och Fläck degar
 L. Geffenblad
Vinter hos Plupp
 I. Borg