bokrecensioner boktips

I Skymningslandet

Författare: Astrid Lindgren
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1949
ISBN: 9789175890678


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in
genom fönstret. ''Mitt namn är herr Liljonkvast'', sa han, ''jag trippar omkring lite varstans på fönsterblecken för att se om det inte finns några barnsom vill följa med till Skymningslandet. Kanske du vill det?'' Om jag vill!

Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lenablåa skymningen. Över Djurgårdens ekar och högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem… Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dagtill Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben. ''Spelar ingen roll'', säger Liljonkvast, ''spelar ingen roll iSkymningslandet!''
Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I Skymningslandet :
2007-01-28 00:01
Den här boken gillar jag egentligen bara för de fina bildernas skuld. Många illustratörer och konstnärer har skildrat den speciella, lite spöklika stämning man ofta känner i Stockholm. Här här det fångat på kornet. Jag läser ofta hellre bilderna än texten i böcker.
2007-01-28 10:34
hon har väl gjort bättre än så
Betyg 2
2008-05-18 12:12
I Skymningslandet är en berättelse som även ingår i novellsamlingen Nils Karlsson-Pyssling, enligt mig en av de sämre. En unge har ont i benet och varit sängliggande i ett år. Han blir vid skymningen hämtad av en figur och tillsammans flyger de runt i Stockholm. Väldigt ointressant.
Betyg 2
2008-09-25 01:06
Mysig Lindgren-historia.
Betyg 3
2017-05-07 12:13
En föregångare till "Karlsson på taket" Herr Liljonkvast är en fantasikompis som precis som Gunilla Bergströms Alfons böcker har Mållgan. En fantasikompis har säkert många barn.
Fina bilder av Marit Törnqvist.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I Skymningslandet
Liknande böcker:
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Sagan om Karlknut
 B. Lindgren
Pysen
 E. Unnerstad