bokrecensioner boktips

Far ända in i baljan

Författare: Astrid Lindgren & Maria Nilsson Thore
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789129724387


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ny, härlig bilderbok om livet på Saltkråkan!
Familjen Melkerson är ute på ön för att njuta av våren. Tjorven och hennes familj finns förstås på plats, och det gör också Söderman och hans barnbarn Stina en riktig retsticka. Och så finns där alla djuren! Pelle har ju sin älskade kanin Jocke, Tjorven har sin Båtsman och Stina har en egen korp. Hon påstår att han är en förtrollad prins som kan säga Far ända in i baljan. Sagor om förtrollade prinsar är hennes specialitet och fantasi saknar hon inte!

En dag kommer gubben Vesterman hem med en sälunge, som Tjorven får ta hand om. Vilken lycka! Sälen döps till Moses, och han följer henne som en hund och sover i hennes rum. Ja, snart har Tjorven inte tid med Båtsman Och Stina har tur hon också, för hon får ta hand om en lammunge som måste flaskmatas. Så till slut sitter de där, Tjorven och Stina, med varsin nappflaska och varsitt gulligt djur att mata. Och Båtsman väntar troget på sin matte.

Till Astrid Lindgrens dråpliga och innehållsrika berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Far ända in i baljan :
2021-10-10 08:58
Tjorven har en hund som heter Båtsman. Pelle har en kanin som heter Jocke. Men har Stina något djur? En dag möter Tjorven och Pelle henne tillsammans med en korp. Den heter Kalle och kan säga "Far ända in i baljan". När Pelle är i stan får Tjorven ta hand om hans kanin. Men snart blir det fler djur för Tjorven. Det är när sälen Moses simmar akt in i ett fisknät. Även Stina får ytterligare ett djur att ta hand om. Det är ett lamm som heter Tottisen. Mycket av det här är sådant jag känner igen från TV. Och en berättelse med djur i är ju oftast söt. Däremot gillar jag inte de nya teckningarna man försett Astrids berättelse med. Människorna och framför allt då barnen ser ju inte precis naturliga ut, med sina ovanligt stora och runda ögon.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Far ända in i baljan
Liknande böcker:
Leta lejon
 K. Dahl
Mittvinter
 L. Landström
Konstiga djur
 L. Olsson
Morgans kafé
 E. Jacobson
Försvinn dumma natt
 K. Persson
Den mystiska bulan
 L. Landström
Ingenting är omöjligt..
 E. Lindström
Treo, Enis och en till
 M. Nilsson Thore