bokrecensioner boktips

Stum sitter guden

Författare: Anna Jansson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9172636009


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mannen hängde stelt med en rännsnara runt halsen. Skjortan var söndersliten, buken genomstungen med ett grovt spjut. Oförskämda vita flingor landade i mannens hår. Kanske naturens eget sätt att dölja det inträffade - ett midvinterblot.Polisassistent Maria Wern och hennes kolleger står handfallna inför den bestialitet de möter. Ett liknande mord inträffade i Uppsala nio år tidigare. Mördaren hade den gången omkommit i en bilbrand. Kan det trots allt finnas något samband?Tack vare Marias kamp och envishet tonar bilden av en mördare fram - en människa sviken och förnedrad till den punkt där verkligheten ger plats för vansinnet. Men det blir en kamp där Maria är nära att mista allt som betyder något för henne.
Medelbetyg: 2,89 (19 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Stum sitter guden :
2004-01-21 13:01
Det här är den första boken om polisen Maria Wern, det är en bra och jättespännande deckardebutant, svår att lägga ifrån sig. En riktig bladvändare. Kopplingen till gammal asatro gör inte boken mindre spännande det var nog det som fascinerade mig mest.
Betyg 4
2004-02-14 21:32
En mycket spännande bok! Eftersom man får följa Marias privatliv också blir boken ännu bättre, tycker jag. Hon är sympatisk och smart.
Rekommenderas!
Betyg 3
2004-03-21 15:05
Jag älskar alla Anna Janssons böcker! Man får följa både hennes familjeliv och hennes arbete som polis i en perfekt blandning. Alla som inte läst hennes böcker, gör det.
Betyg 4
2005-07-23 21:46
Den här kan jag inte rekommendera till någon. Det är den enda av Anna Janssons böcker jag läst. Jag hoppas verkligen att de övriga är bättre. Den här är otroligt tråkig och dåligt skriven.
Betyg 1
2005-12-04 10:12
Bra =)
Betyg 4
2006-05-01 10:01
Man ramlar raskt in i denna obehagliga historia. Mordintrigen är spännande med inslag av den fornnordiska mytologin.
Man får följa kriminalassistent Maria Wern i hennes kamp att få ihop privatliv kontra yrkeskarriär.
Ändå är det något som saknas. Jag läser utan att fängslas...

Detta är den första boken i serien om kriminalassistent Maria Wern. Ger serien en chans och grabbar raskt tag i nästa bok…
Betyg 3
2007-07-16 10:46
Läste även den här under semestern. Den är ännu sämre än "Alla de stillsamma döda". Osannolik, parodisk och åt helvete för blodig och överdramatisk. Dessutom med ett par riktigt svårsmälta konstigheter. Den grovt karikerade historieprofessorn till exempel, som kunde smälta de grövsta lagöverträdelser för att de var i överensstämmelse med vikingatidens moral. Yeah right!

Och att polisen inte på kort tid kan lokalisera en medborgare när man har personnummer känns också fullständigt urlöjligt. Har man några timmar över och inte något annat att göra så kan den här boken vara ett tidsfördriv. Sudoku, anybody?
Betyg 1
2007-09-06 05:01
Vilken otrolig debutroman! Spännande och med ingående beskrivningar av liket och djuren som också blivit mördade. Kopplingar till asagudarna ger en inblick och lite mer kunskap om dem.
Ett tidigare mord, för nio år sedan i en annan stad, påminner om det aktuella mordet, och trots att mördaren då omkommit i en bilbrand så dyker misstanken upp relativt tidigt att det kan ha ett samband och kanske är det samma mördare ändå... Vem som är mördaren kom jag inte på förrän alldeles i slutet. Då är det en bra deckare, tycker jag.
Väl läsvärd! Spännande!
Betyg 4
2007-12-18 10:22
Jag kan ju inte säga annat än att jag blev fast och sträckläste boken på några dagar.
Dock finns det några små små misstag i händelsen och jag var inte förvånad över slutet. Men ja, en absolut bra debutbok.
Betyg 3
2008-09-17 08:32
en okey dekare men inte så mycket mer.
Betyg 3
2008-09-28 13:31
En helt okej deckare men absolut inget aha upplevelser. Jag upptäckte Anna Jansson efter att ha läst främmande fågel som jag tyckte var jätte bra, men efter det har jag bara blivit besviken.
Betyg 3
2008-09-28 15:59
Har hela serien och valde att läsa denna bok först, eftersom det är debutromanen, hade lite för höga förväntningar och blev lite besviken, tyckte att boken var för rörig, hade svårt att hänga med i allt och alla personer. Men tror att det blir bättre, nu har man ju lärt känna Maria och hennes familj samt poliskåren så blir inte så många nya personer i övriga böcker. Storyn i sig var spännande och intressant.
Betyg 3
2008-10-21 22:24
Den första av Anna Janssons böcker jag läst. Jag undrar under tiden jag läste hur den lyckades bli utgiven? Dåligt skriven som bara den. Spännande men platt och personerna känns inte trovärdiga ett dugg. Har nu läst en annan bok av henne och det var stor skillnad i kvalite. Denna kan man hoppa över..
Betyg 1
2010-02-21 23:34
alla som gett denna bok 1:or och 2:or.. jag håller med! läs den inte!
Betyg 1
2010-06-17 22:07
En helt underbar bok. Jag hade svårt att sluta läsa.
En mamma som får ta hand om nästan allt hemma själv och som dessutom är polis.
Ett brutalt ritualmord, med en sinnessjuk mördare och som dessutom har ändrat sitt utseende så att det är svårt att identifiera denne.
Kidnappning av ett barn.
Inblick i mördarens värld och något som var något av det roligaste med den här boken, tycker jag, att man får ny kunskap om vikingatiden.
Jag minns fortfarande att jag förestälde mig en av mina grannar som mördaren.
Betyg 5
2010-07-01 13:27
bra och lättläst deckare. jag gillade temat med asatron. jag fick lära mig en del som jag inte visste sedan innan.
Betyg 3
2015-11-13 14:33
En okej bok. Spännande. Den var bra skriven
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Stum sitter guden
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai