bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Gullivers resor
Liknande böcker:
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGulliver's Travels

 
Författare: Jonathan Swift
Genre: Roman
ISBN: 0141439491
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Shipwrecked and cast adrift, Lemuel Gulliver wakes to find himself on Lilliput, an island inhabited by little people, whose height makes their quarrels over fashion and fame seem ridiculous. His subsequent encounters give Gulliver new, bitter insights into human behaviour.

Medelbetyg: 4 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Gulliver's Travels :


dichoso 2006-05-28 20:23
Lilleputtarna och jättarna är välkända för de flesta av oss, om inte genom Swifts original så kanske genom film eller en av de otaliga barnböcker som finns. Men boken är väl värd att läsas och Gulliver besöker inte bara lilleputtar och jättar på sina resor han besöker också galna vetenskapsmän och min absoluta favorit de intelligenta och mycket filosofiska hästarna som hyser djupt förakt för människan. En bok som både är en satir på det dåtida samhällets politik och vetenskap men också mycket underhållande.
Betyg 4

d@ddydj 2008-08-02 12:42
Läste boken på engelska och tyckte att det var en angenäm upplevelse att läsa den. Genom boken förstår man människans olika funktioner i olika samhällen och hur man lämpar sig efter nya normer och lagar.

Det som jag inte förstod med Gulliver, var att efter sin hemfärd reste han alltid till en ny plats, fastän olyckor sker gång på gång. Är inte överlevnadsinstinkten starkare än nyfikenheten?

Boken får en svag femma, då den var väldigt intressant (som Jules Verne), men de långa beskrivningarna om de olika samhällen, som kunde ha förkortats bara en aning (då de är viktiga för att förstå) skulle jag givit boken en femma.
Betyg 4

jossansten 2008-12-05 04:36
Långt mer in/utvecklad än jag trodde. Positivt överraskad.
Betyg 4

erikaj 2009-06-03 20:26
Ganska magnifikt om ni frågar mig. Och ack så klokt.
En fyra för att jag fick sitta och nypa mig i armbågarna för att inte somna av uttråkning under vissa delar av del tre.
Betyg 4

Dina.Tiger 2011-02-14 19:24
Jag har alltid velat läsa "Gullivers Resor" ända sen jag var liten och såg historien som en tecknad barnserie. Boken visade sig dock vara helt annorlunda; inte alls riktad till småbarn eller ens till för att underhålla från första början. Jag läste boken på litteraturhistorien med alla ideal från upplysningen i bakhuvudet och upptäckte väldigt snart att barnboken i själva verket är en mycket vass och samhällskritisk satir.

Jag tyckte för övrigt mycket om boken; det var stillsam läsning men ändå stundtals skrattig - de galna vetenskapsmännen är helt klart oemotståndliga! - men jag vet inte om jag skulle ha haft en annan uppfattning om jag bara läst boken för nöjes skull - utan läslogg eller post it-lappar. Men den får en stark 4:a för en riktigt trevlig läsupplevelse.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Gulliver's Travels


  Köp boken som film på cdon: