bokrecensioner boktips

Gulliver's Travels

Författare: Jonathan Swift
Genre: Roman
ISBN: 0141439491


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Shipwrecked and cast adrift, Lemuel Gulliver wakes to find himself on Lilliput, an island inhabited by little people, whose height makes their quarrels over fashion and fame seem ridiculous. His subsequent encounters give Gulliver new, bitter insights into human behaviour.
Medelbetyg: 4 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gulliver's Travels :
2006-05-28 20:23
Lilleputtarna och jättarna är välkända för de flesta av oss, om inte genom Swifts original så kanske genom film eller en av de otaliga barnböcker som finns. Men boken är väl värd att läsas och Gulliver besöker inte bara lilleputtar och jättar på sina resor han besöker också galna vetenskapsmän och min absoluta favorit de intelligenta och mycket filosofiska hästarna som hyser djupt förakt för människan. En bok som både är en satir på det dåtida samhällets politik och vetenskap men också mycket underhållande.
Betyg 4
2008-08-02 12:42
Läste boken på engelska och tyckte att det var en angenäm upplevelse att läsa den. Genom boken förstår man människans olika funktioner i olika samhällen och hur man lämpar sig efter nya normer och lagar.

Det som jag inte förstod med Gulliver, var att efter sin hemfärd reste han alltid till en ny plats, fastän olyckor sker gång på gång. Är inte överlevnadsinstinkten starkare än nyfikenheten?

Boken får en svag femma, då den var väldigt intressant (som Jules Verne), men de långa beskrivningarna om de olika samhällen, som kunde ha förkortats bara en aning (då de är viktiga för att förstå) skulle jag givit boken en femma.
Betyg 4
2008-12-05 04:36
Långt mer in/utvecklad än jag trodde. Positivt överraskad.
Betyg 4
2009-06-03 20:26
Ganska magnifikt om ni frågar mig. Och ack så klokt.
En fyra för att jag fick sitta och nypa mig i armbågarna för att inte somna av uttråkning under vissa delar av del tre.
Betyg 4
2011-02-14 19:24
Jag har alltid velat läsa "Gullivers Resor" ända sen jag var liten och såg historien som en tecknad barnserie. Boken visade sig dock vara helt annorlunda; inte alls riktad till småbarn eller ens till för att underhålla från första början. Jag läste boken på litteraturhistorien med alla ideal från upplysningen i bakhuvudet och upptäckte väldigt snart att barnboken i själva verket är en mycket vass och samhällskritisk satir.

Jag tyckte för övrigt mycket om boken; det var stillsam läsning men ändå stundtals skrattig - de galna vetenskapsmännen är helt klart oemotståndliga! - men jag vet inte om jag skulle ha haft en annan uppfattning om jag bara läst boken för nöjes skull - utan läslogg eller post it-lappar. Men den får en stark 4:a för en riktigt trevlig läsupplevelse.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gulliver's Travels
Liknande böcker:
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Bye bye äppelpaj
 A. Eklund Lykull
Åh William
 E. Strout
Damm på hjärnan
 E. Ramm
Båten
 L. Lundberg
Huset vid parken
 I. Ahlstrand
Samma Författare: