bokrecensioner boktips

Gullivers resor

Författare: Jonathan Swift & Maj Bylock
Genre: Barnbok
Ämnesord: äventyr
ISBN: 9789113070315


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ingår i Serien Äventyrsklassiker som är återberättade av Maj Bylock. Syftet är att ge läsovana möjlighet att ta del av litteratur som annars kan vara alltför svårtillgänglig. Lättläst typografi, enkelt men uttrycksfullt språk och många illustrationer ingår i konceptet. Läsarålder: från 8 år
Medelbetyg: 3,25 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gullivers resor :
2007-03-08 14:14
En väldigt lätt skildring av gullivers resor som finns i många former.
Betyg 3
2013-10-17 08:17
Det var roligt att återläsa denna bok som vuxen. Gulliver med sin äventyrslust fick verkligen sitt lystmäte mättat på dessa ställen. Det ena där han är en jätte i Lilleput och i det andra i Brobdingnag där han själv får uppleva hur obehagligt det är när han själv är liten och alla andra jättar.

Det var en annan utgåva som jag läste.
Betyg 3
2018-06-10 20:00
Fantasifull och rolig bok som passar stor som liten.
Betyg 4
2022-01-23 14:43
En berättelse som nog hade mer att säga läsaren när den var ny på marknaden än vad den har idag. Då på den tiden var hela världen ännu inte upptäckt. Många folk och länder kände man inte till. Och det var därför som människor kunde fantisera om varelser som inte var större än att de rymdes i en människas handflata, om jättar eller om en varelse som till hälften är en häst till hälften människa.
Betyg 3
2022-01-26 08:42
När Gulliver är ute och reser lider han plötsligt skeppsbrott. Han vaknar upp och finner att han ligger fastbunden med starka trådar. Runt kring honom finns fullt av varelser som är i storlek med hans fingrar. När han blir befriad från trådarna ser han att även hus, djur och natur är pyttesmå. Men för att en jätte som han ska kunna leva i ett land där allting är litet, måste han skriva under på att han inte får göra vissa saker. Men om allt var litet där, så är det plötsligt han som är jätteliten när han stiger i land på nästa ö. Där bor jättarna. Och de tar honom till fånga och visar upp honom på marknader. En dag köper landets drottning honom. Jag tror att författaren med hjälp av dessa berättelser vill berätta för mig om att ingenting är naturligt. Den utgåva jag valt att läsa innehåller bara de två första av Gullivers resor. Och jag tror jag nöjer mig med dessa. Det blir lätt tjatigt att bara läsa om varelser som inte ser ut som vi. Eller det kanske är vi som är de konstiga?
Betyg 3
2022-02-21 12:25
Bok som skrevs under en tid då hela den här världen ännu inte var utforskad. Blir med tanke på dess innehåll idag något som spelat ut sin roll i världslitteraturen.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gullivers resor
Liknande böcker:
Super - Charlie och sp..
 C. Läckberg
Super - Charlie och mo..
 C. Läckberg
Skalman och Trollfen
 R. Andreasson
Vägen till Mumindalen
 T. Jansson
Super-Charlie och Gose..
 C. Läckberg
H.C. Andersens underba..
 H. Andersen
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Vi måste till jobbet
 P. Lindenbaum
Samma Författare: