bokrecensioner boktips

Sigmagruppen

Författare: Robert Ludlum
Genre: Roman
ISBN: 9132331592


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ben Hartman är son och ende arvinge till den inflytelserike Max Hartman, grundare av investmentbolaget Hartman Capital Management. Ben har avslutat några affärsmöten i Zürich och är på väg till S:t Moritz för att åka skidor. Utanför hotellet får han syn på Jimmy Cavanaugh, en gammal vän från collegetiden, och Ben går glatt överraskad honom till mötes.

I nästa sekund har Jimmy tagit fram en pistol, och Ben inser chockad att det inte är ett utslag av Jimmys sedvanliga, drastiska humor när ett skyltfönster bakom honom krossas av en riktig kula. Efter en dramatisk jakt blir Ben tvungen att döda sin vän i självförsvar - vars kropp därefter går upp i rök tillsammans med alla synliga spår från brottsplatsen.

Anna Navarro är fältagent på justitiedepartementet med specialuppdrag att utreda en rad dödsfall i Europa. Det enda som binder samman offren är akter med avslutade utredningar i CIA:s arkiv, upprättade vid andra världskrigets slut och märkta Sigma. När Bens och Annas vägar korsas svävar de båda i livsfara. Någon vill till varje pris hindra dem från att ta reda på vad som döljer sig bakom kodnamnet Sigma, en hemlig sådd som varit dold i ett halvsekel och nu har börjat bära frukt ...
Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sigmagruppen :
2006-03-17 08:30
Detta är en spännande roman i snabbt tempo. Både början och slutet var riktigt bra medan mitten stundtals var lite segt. Det hade inte gjort något om författaren hade dragit ner lite på sidantalet.

Intrigen var tät och storyn bra. Personskildringarna var OK.
Betyg 4
2006-07-19 15:52
Som några av Ludlums andra böcker har denna anknytning till/ eller berör nazisterna och 2:a världskriget. Denna är inte helt olik "Fjärde rikets män" i sin beskrivning om en grupp dynamiska och framstående män som skall återskapa det tredje riket.
Robert Ludlum kan sina saker, han varvar målande beskrivningar av såväl personer som landskap med tvära vändningar i handling och upplägg. Detta är inte någon av hand bästa böcker. Läs hellre "Fjärde rikets män" om du vill läsa en bok med ovanstående upplägg.
Vill du läsa en riktigt bra Ludlum läs: Operation Hong Kong.
Tack för mig! Fredrik
Betyg 2
2011-12-29 19:49
Ludlum tillhör historiens vassaste författare när det handlar om agenter med hela världen som spelplan. Den här gången är det affärsmannen Ben Hartman som snubblar in i ett gastkramande äventyr. Till sin hjälp har han Anna Navarro och de blir ett underhållande team i jakten på sanningen.

Stort plus för det höga tempot och de fräscha omgivningarna. Ludlum har förvisso berättat den här typen av historier flera gånger tidigare men han bemästrar det dilemmat med en kreativ, målande berättarteknik. Ett proffsjobb utan tvivel.

Rekommenderas.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sigmagruppen
Liknande böcker:
Vitt slödder
 C. Rydberg
Sanatoriet
 S. Pearse
Renegater
 K. Östergren
En gentlemans egendom
 C. Gaskin
Norna - Gäst
 J. Jensen
Kråknatten
 B. Spong
Andromeda
 T. Bohman
Livbåt nr 2
 M. C Banning
Frankissstein
 J. Winterson