bokrecensioner boktips

Lasarus hämnd

Originaltitel: The Lazarus Vendetta
Författare: Robert Ludlum & Patrick Larkin
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789173516365


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Lasarusrörelsen är en global miljöorganisation som blivit alltmer militant. Den leds av den mystiske Lasarus, som ingen har sett. Alla försök att infiltrera organisationen har misslyckats och flera agenter har försvunnit spårlöst. Rörelsen motsätter sig den moderna resurskrävande teknologin, särskilt forskningen kring nanoteknik, med komponenter som inte behöver vara större än ett saltkorn.
När flera explosioner inträffar på Tellerinstitutet i Santa Fe, New Mexico, läcker så kallade nanofager ut och skördar många dödsoffer små, speciellt programmerade partiklar har tagit sig in i människornas kroppar och bokstavligt talat fått dem att smälta. Är det en attack av Lasarusrörelsen?
Agenten och läkaren Jon Smith från den topphemliga säkerhetstjänsten Covert-One kallas in. Efterforskningarna leder honom till Japan.
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lasarus hämnd :
2011-10-13 10:31
Ännu en världsomspännande thriller med topphemliga säkerhetstjänsten Covert-one. Vi får följa agenten Jon Smith som med livet som insats återigen nystar upp en livsfarlig konspiration.

Som spänningsroman betraktat är det bra. Mycket bra. I den första halvan är det triggande mystiskt och den senare delen är det högsta fart.

Det starkaste intrycket var för mig tanken på en terrorgrupp förklätt till miljörörelse, subventionerad och sanktionerad. Skrämmande smart.

Gillar man konspiratorisk action är det rena smällkaramellen.
Underskattad?
Betyg 4
2012-05-30 15:50
Denna bok är verkligen mycket bra ! konstigt att inte fler har läst den !

Betyg 4
2012-08-15 20:15
Det var så många intriger och olika agenter så jag hade lite besvär att hålla rätt på allt som hände. Naturligtvis finns det med en superhjälte som i ett senare skede blir två och ännu senare blir tre. Det skrämmande är att handlingen och spridandet av dödande ämnen är sådant som kan hända i verkligheten. Eller kanske rättare sagt är sådant som hänt åtskilliga gånger runt om i världen. Det var intressant att lyssna på denna bok som ljudbok med Magnus Roosmann som uppläsare.
Betyg 3
Liknande böcker:
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder
Förarsätet
 M. Spark
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Anfall som försvar
 M. Cameron
Priset för ett liv
 U. Adelsohn