bokrecensioner boktips

Nya hyss av Emil i Lönneberga

Författare: Astrid Lindgren
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1966
ISBN: 9789129657920


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Emil i Lönneberga, han som bodde på gården Katthult i Lönneberga socken i Småland, har du någonsin hört talas om honom? Jaså, inte! Men i Lönneberga fanns inte en enda människa, det kan jag försäkra dig, som inte kände till Katthultarnas hemska lilla pojke, den där Emil som bara gjorde hyss ideligen. Han brukade få sitta i snickarboden och tänka över sina synder varje gång han hade gjort något hyss, och då passade han alltid på att tälja sig en liten rolig trägubbe, det gjorde han raskt, för han tänkte inte så mycket och han täljde fort och vant. Alla hans hyss får du inte höra om men ändå ... Du kan ju börja att läsa om hur han hävde paltsmet över sin fader.

Medelbetyg: 4,17 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nya hyss av Emil i Lönneberga :
2006-03-16 13:08
som vanligt samma gamla Emil, men hyssen är i alla fall sprillandes nya
Betyg 5
2006-06-02 22:45
Samma gamla Emil:D
Betyg 3
2007-02-25 11:40
Emil fortsätter med sina hyss och åker in och ut ur snickarboden. I denna bok täljer han, bla, sin hundrade trägubbe och häller paltsmet över sin pappa.

5-åringens kommentar: Ganska bra
Betyg 3
2007-11-17 16:10
Gillar Emil han är så typiskt exempel på busiga pojkar.
Betyg 4
2021-03-23 13:25
Tror du att Emil slutade göra hyss bara för att han fått en egen häst? Nej, det ska du inte tro. I två dagar sysselsatte han sig med att rita på den. Men sedan så gjorde han ett hyss som var så förfärligt att Emils mamma aldrig brydde sig om att anteckna det i de blå skrivböckerna. Men människorna som bodde i trakten tycktes ha blivit så förskräckta att de gjorde en insamling. Pengarna skulle användas till att skicka Emil till Amerika, så att det blev lugnare hemma i byn. Men Emils mamma tog knytet och kastade pengarna all världens väg. Och pigan Lina i sin tur sa att "vi får ju ta och tänka lite på amerikanarna också, eftersom de inte har gjort oss något ont". Och tur var väl det att Emil stannad hemma i Katthult. För annars hade han ju inte på annandag jul kunnat utspisa alla byns fattighjon med julmat och med det göra både hyss och en god gärning på en och samma gång. I boken finns också berättelsen om hur Emil gillrade en råttfälla som sedan hans far trampade i. Du kan också läsa lite om en komet som folk en gång trodde skulle kollidera med jordklotet samt om en sorts spökbarn som folk var rädda förr. Mylingar helt enkelt. En bra bok med andra ord, där nytta och nöje vandrar hand i hand.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nya hyss av Emil i Lönneberga
Liknande böcker:
Leopold
 L. Klinting
Rosa på dagis
 B. Lindgren
Spöktåget
 J. Björnstjerna
Rymdskeppet
 J. Björnstjerna
Molnbullar
 B. Heena
Mumiens återkomst
 J. Björnstjerna
Sanders sandaler
 P. Arrhenius
Rufus i underjorden
 J. Mellgren