bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Beckomberga - ode till..
Darling River
Drömfakulteten
Kärlekens Antarktis
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHappy Sally

 
Författare: Sara Stridsberg
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9100100986
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Happy Sally är en fantasi om Sally Bauer, kanalsimmerska och simmardrottning. Sally Bauer var besatt av att simma. Alldeles före krigsutbrottet 1939 blev hon den första skandinaven att krossa Engelska kanalen. Tiden 15;22.

Långt senare försöker en annan simmerska, Ellen, göra om bedriften. Hennes längtan efter att simma bestämmer allt omkring henne. Hon har ingått ett vad med sin man, Viktor; om hon lyckas ska hon få ägna sig åt simning för all framtid; om hon misslyckas måste hon och barnen följa med Viktor på hans drömseglats över Atlanten. När dottern återvänder till Dover för att minnas kanalsommaren kommer Ellens utopi och nederlag att speglas i historien om Sally Bauer och hennes triumf. I kanalens tidvatten möts två övertygade och egensinniga simmerskor.

Medelbetyg: 3,33 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Happy Sally :


animisha 2006-02-09 09:52
Inte för att jag tycker att en författare måste skriva allt på näsan på mig, men att i början behöva bläddra fram och tillbaka gång på gång för att förstå vem som är "du", H., Victor och "jag", och deras inbördes relationer, är bara irriterande. Den fragmentariska och poetiska stilen, som dessutom hoppas fritt mellan tre tidsperioder, fungerar inte där i början.

Men har man väl förstått hur allt hänger ihop, blir boken mer läsbar. Både stilen och ämnet är ovanliga; ändå lyfter boken aldrig.

Vanligtvis tycker jag väldigt illa om när jag får innehållet av en bok avslöjat (s.k. spoiler) men i det här fallet kan ni med fördel läsa det som står i "Allmänt om handlingen" så att ni slipper förvirringen i början.
Betyg 3

Zip 2007-04-17 17:36
Väldigt snabbläst bok. Kommer fort in i den och den tar inte många timmar att ta sig igenom. Dock lämnar den ganska lite efter sig, bara en gång kände för karaktärerna. Inget engagemang väcktes från min sida. Men jag tyckte om formatet.
Betyg 3

alenhippahepp 2008-10-14 11:54
Jag hade hela tiden Drömfakulteten i bakhuvudet när jag läste Sara Stridsbergs debutroman Happy Sally (jag har den alltid i bakhuvudet, fladdrande framför hornhinnan) och med den fantastiska bok att jämföra med lyfter inte den här lika mycket.
Jag hade antagligen sett annorlunda på Happy Sally om jag hade läst den innan Drömfakulteten, jag kanske inte hade sett vissa saker nästan redan lite uttjatade och jag hade kanske inte saknat vissa andra saker. Sättet att skriva på skiljer sig dock inte avsevärt mycket, Saras språk är otroligt vackert, poetiskt och smärtsamt att läsa. Hon har gett mig nya karaktärer som är omgivna av sorg och misär och som kommer förfölja mig och jag tycker att Sara är otrolig på personbeskrivningar.
Det är utan tvekan är stark debutroman och alla de olika ”jagen” i boken kan först tyckas förvirrande men de gör mig bara mer intresserad och skärpt och något som aldrig har intresserat mig förut (simning) blir för några intensiva ögonblick en passion som jag delar med bokens karaktärer. Ändå känns den inte lika finslipad, lika färdig och lika självklar som Drömfakulteten och många upprepningar saknar den effekt som det känns att de är menade att ge. Jag tror att boken hade kunnat vara kortare men ändå behållit det intressanta, kärnan.
Ändå är den helt klart läsvärd, det är de två böckerna hon redan skrivit och jag vet att böckerna hon kommer skriva i framtiden också kommer vara läsvärda.

Bokhållaren 2012-10-27 14:29
I en böljande, ryckig rytm sugs berättelsen likt ett tidvatten eller en ström bort från säker mark mot katastrofen. Kvar står vi, de övergivna. Men levande.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Happy Sally


  Köp boken som film på cdon: