bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Beckomberga - ode till..
Darling River
Happy Sally
Kärlekens Antarktis
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDrömfakulteten

 
Författare: Sara Stridsberg
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9100111856
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Förlag: Albert Bonniers förlag
Bandtyp: Pocket, Språk: Svenska
Utgiven: 200609, Antal sidor: 364


Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Drömfakulteten :


okidoki 2007-07-21 17:16
Valerie Solana dömdes 1968 för mordförsök på konstnären Andy Warhol. Se även http://sv.wikipedia.org/wiki/Valerie_Solanas Boken är faktiskt rolig också. Tappade intresset vid sidan 123.

BonHawk 2009-03-28 12:29
Denna bok skiljer sig från det mesta som jag tidigare läst. Jag gillar språket och det märks att Stridsberg gjort en bra research. Intressant och tung historia.
Betyg 4

ingridc 2010-05-08 19:12
Mycket märklig bok. Jobbig att läsa och jag hängde inte med alltid. Bygger på verklig händelse vilket gör den skruvade historien läsbar. Jag är väldigt kluven till boken men det finns absolut något bra med den. På något sätt kom jag huvudpersonen nära.
Betyg 3

nitedrive 2010-08-09 22:38
Drömfakulteten uppges vara en fiktiv skildring av Valerie Solanas liv fram till hennes ensamma död på ett socialfallshotell i San Francisco 1988.Som sådan både kan den och kan inte jämföras med tex Joyce Carol Oates "Blonde".Men "Drömfakulteten" är febrigare,aggressivare,annorlunda.
Författaren för både en tänkt konversation med den döende Solanas på hennes sista hotellrum varvat med brottstycken ur hennes barndom,den förvirrade modern och hennes många destruktiva män,hennes brist på självbevarelse och överlevnadsinstinkt,bilder ur Solanas universitetsliv och kanske enda kärleksrelation;en kvinna som oftast bara kallas för "Cosmogirl",Ann Duncan.Tillsammans vill de använda sin intelligens för att bevisa att laboratorieråttor av honkön både kan överleva och föröka sig helt utan hanråttor.

En vacker och sorglig roman om ett tragiskt och kanske helt missförstått liv.Vad som är sant och inte spelar inte så stor roll,Solanas kan mycket väl representera andra missförstådda människor som bär på hat och ilska.Och de är fler än man kan tro.
Det enda som känns omotiverat är Stridsbergs omlokalisering av Valerie Solanas barndom,från New Jersey där hon faktiskt föddes till en håla vid namn Ventor i Georgia.Kändes det månne mer effektfullt att låta den trasiga flickan växa upp i en gudsförgäten håla i södern(där män kanske antas vara extra buffliga och kvinnohatande) än i det urbana New Jersey?
Betyg 4

Bokhållaren 2012-10-27 14:36
I en yttre ram som är delar av Valerie Solanas´ liv, berättar Stridsberg en egenartad och sällsam historia i en formmässigt imponerande roman. Hennes språk är, vad ska jag säga, musikaliskt. Hennes röst febrig och förtvivlad. Eller är det Solanas´ liv som är sådant? Solanas, vars hjärta och hjärna brinner av längtan efter det som tycka vara ouppnåligt och som blir hennes nederlag och död.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Drömfakulteten


  Köp boken som film på cdon: