bokrecensioner boktips

Dubbelrosen

Författare: Rosamond Smith
Genre: Roman
ISBN: 9127079910


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En typisk Rosamond Smith (Oates) med alla de klassiska ingredienserna. Tvillingar förstås – och inte bara tvillingar, allting i den här boken handlar om par, likheter, upprepningar, allt som är "dubbelt".
Och så passionen, den oerhörda passionen som driver den naive, snälle och konventionelle mannen som drabbas att förstöra sitt och andras liv och gör honom kapabel till vad som helst, verkligen vad som helst. La femme fatale, den otroligt vackra och gåtfulla och amoraliska. Den sterila övremedelklassfamiljen i den välbärgade förorten där allt har blivit till aska, där allt är yta och sken och där tonårsbarn och föräldrar nästintill hatar varandra. Den Goda Människan – för mitt i denna karriärvärld finns förstås en god människa, alltid en man – som vill så väl och försent fattar att alla de färgstarka typerna på andra sidan hans luftkonditionerade inhägnad är obeskrivligt otacksamma och i de flesta fall obeskrivligt ondskefulla också.
Även om man vet att tragedin kommer att ha sin gång, så vet man aldrig riktigt HUR alltsammans kommer att turneras, det finns ständigt så oväntade vinklingar på ödesdramat och man tror hela tiden att man ska bli överraskad. Men det blir man inte, och det är heller inte meningen. Men förväntan suger en vidare och man läser upphetsat romanen till dess slut.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dubbelrosen :
2005-10-18 14:20
Terence Greene bor tillsammans med sin fru Phyllis och deras barn i en välbärgad förort. Han har ett bra jobb inom en välgörenhetsorganisation, och han älskar sin fru otroligt mycket.
Men ändå är det någonting med den unga zigenarlikna Ava-Rose som fängslar Terence, och får honom att vara otrogen mot sin fru och begå hemska brott.

Mycket intressant och fängslande bok, men ändå blev jag lite besviken. Känns som att någonting fattas, men jag kan inte sätta fingret på vad.
Men som helhel är boken mycket fänfslande och läsvärd.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dubbelrosen
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Samma Författare: