bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Du kan inte ta mig
Sarons ros
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDubbelrosen

 
Författare: Rosamond Smith
Genre: Roman
ISBN: 9127079910
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En typisk Rosamond Smith (Oates) med alla de klassiska ingredienserna. Tvillingar förstås – och inte bara tvillingar, allting i den här boken handlar om par, likheter, upprepningar, allt som är "dubbelt".
Och så passionen, den oerhörda passionen som driver den naive, snälle och konventionelle mannen som drabbas att förstöra sitt och andras liv och gör honom kapabel till vad som helst, verkligen vad som helst. La femme fatale, den otroligt vackra och gåtfulla och amoraliska. Den sterila övremedelklassfamiljen i den välbärgade förorten där allt har blivit till aska, där allt är yta och sken och där tonårsbarn och föräldrar nästintill hatar varandra. Den Goda Människan – för mitt i denna karriärvärld finns förstås en god människa, alltid en man – som vill så väl och försent fattar att alla de färgstarka typerna på andra sidan hans luftkonditionerade inhägnad är obeskrivligt otacksamma och i de flesta fall obeskrivligt ondskefulla också.
Även om man vet att tragedin kommer att ha sin gång, så vet man aldrig riktigt HUR alltsammans kommer att turneras, det finns ständigt så oväntade vinklingar på ödesdramat och man tror hela tiden att man ska bli överraskad. Men det blir man inte, och det är heller inte meningen. Men förväntan suger en vidare och man läser upphetsat romanen till dess slut.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dubbelrosen :


mana 2005-10-18 14:20
Terence Greene bor tillsammans med sin fru Phyllis och deras barn i en välbärgad förort. Han har ett bra jobb inom en välgörenhetsorganisation, och han älskar sin fru otroligt mycket.
Men ändå är det någonting med den unga zigenarlikna Ava-Rose som fängslar Terence, och får honom att vara otrogen mot sin fru och begå hemska brott.

Mycket intressant och fängslande bok, men ändå blev jag lite besviken. Känns som att någonting fattas, men jag kan inte sätta fingret på vad.
Men som helhel är boken mycket fänfslande och läsvärd.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dubbelrosen


  Köp boken som film på cdon: