bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Du kan inte ta mig
Dubbelrosen
Liknande böcker:
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Lyktsken
 M. Ondaatje
Hallonfallet
 G. Tunström
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Mitt barn lever
 H. Fogelström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSarons ros

 
Författare: Rosamond Smith
Genre: Roman
Ämnesord: mord, psykologi, religion
ISBN: 9127092941
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När kvällstidningarna i en av USA:s delstater slår upp sina braskande löpsedelsrubriker om blodiga avrättningar begångna av en "underskön" kvinna är Sharon Donner (alias Sherrill, alias "Starr Bright") redan fjärran från mordplatsen, långt borta i en annan stat på jakt efter nästa offer. Eller snarare på sin ständiga jakt efter bekräftelse och kärlek, en jakt som varje gång slutar i våld och besvikelse - och bestialiska mord. Det är en nervpåfrestande, för att inte säga blodisande historia, men ändå inte enbart en thriller. Framförallt är det ett trovärdigt och inträngande porträtt av en kvinna som verkar vara splittrad i tre personligheter: Sharon, döpt till Sarons ros, som var skolans sötaste flicka, tidigt omsvärmad och även sexuellt utnyttjad av manliga kamrater. Sherrill, den firade fotomodellen. "Starr Bright", tvångsmässig förförerska, manshaterska och mörderska, fixerad vid minnet av ungdomens förnedrande upplevelser samt vid barndomens och de gudfruktiga föräldrarnas nitälskande och hämndgirige Gud.

Inte minst innehåller den här boken en psykologiskt träffsäker skildring av det känsliga och komplicerade samspelet mellan två systrar, av det kärlekshat mellan tvillingar som verkar ligga Rosamond Smith så varmt om hjärtat.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sarons ros :


mana 2005-10-13 14:54
Sharon Donner är en vacker 37 årig kvinna som på något sätt är på jakt efter kärleken. Men varenda gång hon blir besviken på en karl, måste hon ta död på honom.
Sharon blir sämre och sämre psykiskt och fysiskt sett och beger sig hem till sin tvillingsyster Lily och hennes man och barn. Besöket är till en början någonting som alla i Lilys familj glädjs åt, men efterhand blir de mer och mer skeptiska. De börjar alla ana att någonting är fel.

Jag hade aldrig läst någonting av Joyce Carol Oates förut (eller Rosamond Smith som det står på boken) och köpte tre stycken böcker av henne som ren chansning, vilket jag är ytterst glad för just nu. Den här boken liknar ingenting som jag tidigare läst, och jag har redan börjat på nästa bok av henne och jag har en känsla av att det kommer bli en hel del mer :)
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sarons ros


  Köp boken som film på cdon: