bokrecensioner boktips

Sarons ros

Författare: Rosamond Smith
Genre: Roman
Ämnesord: mord, psykologi, religion
ISBN: 9127092941


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När kvällstidningarna i en av USA:s delstater slår upp sina braskande löpsedelsrubriker om blodiga avrättningar begångna av en "underskön" kvinna är Sharon Donner (alias Sherrill, alias "Starr Bright") redan fjärran från mordplatsen, långt borta i en annan stat på jakt efter nästa offer. Eller snarare på sin ständiga jakt efter bekräftelse och kärlek, en jakt som varje gång slutar i våld och besvikelse - och bestialiska mord. Det är en nervpåfrestande, för att inte säga blodisande historia, men ändå inte enbart en thriller. Framförallt är det ett trovärdigt och inträngande porträtt av en kvinna som verkar vara splittrad i tre personligheter: Sharon, döpt till Sarons ros, som var skolans sötaste flicka, tidigt omsvärmad och även sexuellt utnyttjad av manliga kamrater. Sherrill, den firade fotomodellen. "Starr Bright", tvångsmässig förförerska, manshaterska och mörderska, fixerad vid minnet av ungdomens förnedrande upplevelser samt vid barndomens och de gudfruktiga föräldrarnas nitälskande och hämndgirige Gud.

Inte minst innehåller den här boken en psykologiskt träffsäker skildring av det känsliga och komplicerade samspelet mellan två systrar, av det kärlekshat mellan tvillingar som verkar ligga Rosamond Smith så varmt om hjärtat.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sarons ros :
2005-10-13 14:54
Sharon Donner är en vacker 37 årig kvinna som på något sätt är på jakt efter kärleken. Men varenda gång hon blir besviken på en karl, måste hon ta död på honom.
Sharon blir sämre och sämre psykiskt och fysiskt sett och beger sig hem till sin tvillingsyster Lily och hennes man och barn. Besöket är till en början någonting som alla i Lilys familj glädjs åt, men efterhand blir de mer och mer skeptiska. De börjar alla ana att någonting är fel.

Jag hade aldrig läst någonting av Joyce Carol Oates förut (eller Rosamond Smith som det står på boken) och köpte tre stycken böcker av henne som ren chansning, vilket jag är ytterst glad för just nu. Den här boken liknar ingenting som jag tidigare läst, och jag har redan börjat på nästa bok av henne och jag har en känsla av att det kommer bli en hel del mer :)
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sarons ros
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Staden sover
 M. Lang
Lajja - Skammen
 T. Nasrin
Fasader
 V. Höglund
Bitterfittan 2
 M. Sveland
Samma Författare: