bokrecensioner boktips

I museets dolda vrår

Författare: Kate Atkinson
Genre: Roman
Utgivningsår: 1995
ISBN: 0552996181


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är inte lätt att heta Ruby Lennox. Mamma Bunty drömmer om filmhjältar och låter sig uppvaktas av grannen med den plasttulpan.
Pappa George smiter från papegojan och kattungarna i familjens djuraffär för att övertyga en yppig blondin om att han är fri och ledig.
Systern Gillian blir en ängel - om de nu tar emot sådana som hon i himlen - och hemlighetsfulla Patricia rymmer sin kos.
Ruby iakttar sin omgivning med klara ögon. Hon längtar bort, precis som andra färgstarka medlemmar i släkten. Som spröda vackra mormorsmor Alice som rymde med en kringresande fotograf, som mormor Nell, som mamma Bunty.
Ruby vill också något annat och bättre...

Utdrag ur boken:
"Papegojjäveln är också frånvarande utan giligt förfall."

"Till en början har jag svårt att avgöra vad jag tittar på, men sedan förvandlas det märkliga, ryckiga svartvita föremålet mitt på golvet, som vid första ögonkastet ser ut som en epileptisk pingvin, till någonting ännu värre - det är nämligen George och en av servitriserna som parar sig under liderliga rop. "Å, Nora, ååå fy faan!" utbrister min far extatiskt och ramlar ihop i en tillfredsställd liten hög ovanpå henne. Servitrisen ser ut som en krossad insekt under honom där hon viftar hjälplöst med armar och ben."

Medelbetyg: 2,71 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I museets dolda vrår :
2005-08-28 10:49
En berättelse om Ruby och hennes familj i efterkrigstidens England. Det är en helt underbar bok med mycket värme och humor, men även tragedier och sorg. Ruby berättar om sin uppväxt sett ur hennes synvinkel. Däremellan är det fotnotar med bakåtblickar på händelser i hennes släkt. Om du inte har läst den - gör det!
Betyg 5
2005-11-22 10:55
Jovisst, jag började läsa boken med stort intresse och glädje. På ett sprudlande och härligt språk beskriver Ruby Lennox sin barndom och uppväxt blandat med tillbakablickar på hennes släkt genom tiderna. Dråpliga situationer. Kvinnorna i boken är alla uttråkade hemmafruar som suckar och stönar över männen. Ett stråk av allvar och död finns också med i boken.

Tyvärr blev de 100 sista sidorna helt plötsligt så vansinnigt tråkiga. Jag trodde inte att jag nånsin skulle bli färdig. Hade det inte varit för det, så hade den fått toppbetyget 5.
Betyg 4
2008-07-02 18:32
Det är inte ofta jag slutar en bok innan den är slut, men den här vart för seg.....
Betyg 1
2009-04-12 11:18
Rubys berättelse och tillbakablickarna på tidigare släktled är hållna i humoristisk, lättsam ton, men jag skrattar inte! Det handlar om tidigt störda människor som misshandlar sina barn psykiskt och/eller fysiskt , vilket skapar störda människor som misshandlar sina barn, i generation efter generation. Föga lustigt! Välskrivet men plågsamt.
Betyg 3
2011-02-28 12:53
Jag brukar inte sluta läsa en bok utan att den e klar men med I museets dolda vrår gjorde jag det.
Jag kunde inte komma in i berättelsen, och upplevde den som seg och tråkig från första sidan.
I vanliga fall tycker jag om familje krönikor men denna bok har varit en stor besvikelse.
Betyg 1
2013-06-15 09:23
Boken är ojämn. I början vill jag lägga den ifrån mig, jag gillar inte tonen, som är för klämkäck. Men jag fortsätter läsa och kommer till den första av de många fotnoterna, där det inte finns tillstymmelse av klämkäck ton, utan det är allvarligt och gripande.
Det fortsätter så här. Riktigt vackra delar bryts mot betydligt sämre delar. Jag är inte intresserad av en detaljbeskrivning av en misslyckad semester, däremot grips jag av mycket starka beskrivelser av det kaos av känslor och tankar som en soldat i det första världskriget går igenom.
Sammanlagt blir det en svag fyra, en blandning mellan två och fem, där det starkare ändå tar överhand.
Betyg 4
2017-11-06 00:05
Suck, så infernaliskt tråkig bok. Snark, snark, snark och snark.
Betyg, en 1:a! Ingenting som jag kan rekommendera!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I museets dolda vrår
Liknande böcker:
Lektor Viktoria
 L. Drougge
Skilsmässan
 M. Herngren
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan