bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A God in ruins
Case histories
I museets dolda vrår
Inte hela världen
Life after life
Liv efter liv
Mänsklig krocket
One good turn
Started early, took my..
When will there be goo..
Liknande böcker:
En modern familj
 H. Flatland
Ner till hundarna
 H. Helle
Serotonin
 M. Houllebecq
De skamlösa
 S. Lindblom
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Middagstimmen
 D. Hansen
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Köttets tid
 L. Wolff
Kudos
 R. Cusk
Gröna fingrar sökes
 A. Estassy Lovén

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKänslomässigt udda

 
Originaltitel: Emotionally Weird
Författare: Kate Atkinson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9176437329
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


På en vindpinad ö med torv och ljung utanför Skottlands västkust tar Effie och hennes gåtfulla mor Nora sin tillflykt till sina förfäders stora söndervittrade hus. De fördriver tiden med att berätta historier för varandra. Till en början avslöjar inte Nora inte något som Effie verkligen vill veta, till exempel vem hennes far är.
Effie berättar om sitt liv i Dundee, där hon läser på universitetet och lever i ett stendött förhållande med Bob. När Bob någon gång öppnar munnen är det för att halse en öl eller i värsta fall för att upprepa en av alla de repliker i "Star Wars" som han lärt sig utantill.
Men det är mycket som inte stämmer. Varför är Effie förföljd? Vilken roll spelar egentligen den luggslitne detektiven Chick? Är det någon som systematiskt tar livet av pensionärer och universitetslärare?

Medelbetyg: 1,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Känslomässigt udda :


helix 2008-01-30 12:41
En roman där författaren i förväg bestämt sig för att det ska "myllra" av personer och det ska hända en massa "tokroliga" saker hela tiden. Och så är det. Men det blir alltför utstuderat. Och så gott som aldrig roligt. Det känns som man läser en skrivövning, i vilkens instruktioner de ovan nämnda kriterierna skall vara en del.

Men allt är inte dåligt. Den delen av historien där Effie försöker få klarhet över sin egen bakgrund följer jag med intresse. Också romanens form är intressant, med de parallella historierna, mer eller mindre utvecklade. Detta grepp gör texten spännande att ta del av rent konkret. Men resten är bara påhängt fluff-fluff som mest är i vägen. Jag bryr mig inte.

En sak till. Baksidestexten ger vid handen att karaktären "Bob" citerar Star Wars. Det gör han inte alls. Det är Star Trek han är insöad på. Men det kanske inte spelar någon roll för de "äkta" kulturkonsumenterna...?
Betyg 2

animisha 2014-04-08 21:48
Det här är en svår bok att komma in i och ta till sig. Språket är lite ironiskt och nonchalant, berättelsen är otydlig, de människorna som beskrivs är inte särskilt intressanta. Kate Atkinson har skrivit väldigt bra böcker men den här boken är inte en av dem.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Känslomässigt udda


  Köp boken som film på cdon: