bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den första färden till..
Krocketspelaren
The Island of Doctor M..
Världarnas krig
Liknande böcker:
Vi som hade alla rätt
 K. Thulin
Rekviem för John Cummings
 B. Ohlsson
Den som går på tigerst..
 H. Thorfinn
Lilla livet lilla döden
 P. Nilsson
Hjärtat söker nödhamn
 D. Edqvist
En av oss sover
 J. Klougart
GАМВ..
 M. Shackleford
Rika flickor
 S. Scheuermann
Kolla, fröken....!
 M. Westblad
Elitloppet - en dag om..
 C. Freidenvall

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTidsmaskinen

 
Författare: H.G Wells
Genre: Roman
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tidsmaskinen :


ElinLeticia 2005-08-15 23:32
Tidsresenären samlar sina lyssnare kring sig och börjar berätta vad han precis varit med om. Åhörarna förhåller sig i början tveksamma till historien, men låter sig (liksom läsaren) snart trollbindas av historien om människans undergång.

"Tidsmaskinen" är en klassiker, liksom "Dr Morous Island", "Världarnas krig". Det är ju ingen hemlighet att Wells var ytterst inspirerad av Jules Vernes litteratur och hans svulstiga utopier. Skillnaden är mörkret i Wells berättelser. Han berätta på ett komiskt sätt - men faktum kvarstår, hans berättelser är ofta mörka samhällskritiska pampletter som visar tveksamhet inför den skenande framtidstron och teknikens utvecklande. Jag upplever dock att författaren har humor och för fram den på ett torrt vis, som gör det lätt att missa det. Tidsmaskinen är satir om människans utveckling. Människan utvecklas i två riktningar, en arbetarklass och en övre klass, snart får det bildliga proportioner då arbetarklassen går under jorden och skapar en värld att leva i där samtidigt som de utnyttjar de vackra, sköra varelserna på jorden som från början var de som utnyttjade. Men Wells stannar inte där, han låter oss följa med på en resa fram till människosläktet är helt utrotat. Han gör det på ett intressant sätt som kopierats i mängder av fantasy böcker sedan dess.

Wells var orginalet, han är en av fantasyfäderna och den titeln gör att jag ser på hans böcker med lite överseende. Trots att de är märkta av åren och ibland har hiskeligt dålig språklig kvalité, så är de ändå klassiker! Just denna skulle jag omöjligtvis kunna ge mindre än en trea. Men den får heller inte mer, trots dess påverkan på annan litteratur....
Betyg 3

d@ddydj 2009-03-13 10:23
En ganska intressant skildring om en framtid vi inte ens kan föreställa oss. Inspirerad av Herbert Spencers och Charles Darwins idéer finns det i framtiden två sorters människor, de rika (kapitalisterna) och arbetarna.

Vi dras med i en värld där evolutionen har nått sitt optimum. Förnuftet är visst borta, men ömheten och kärleken finns fortfarande kvar.

Jag har läst att många dystopier har blivit inspirerade av tidsmaskinen, men idag kan det uppfattas som en nästintill sanning om hur det kommer bli om 800 200 --> 30 000 000.

En lättläst bok som man lätt dras med i.
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till TidsmaskinenKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: