bokrecensioner boktips

Mästerdetektiven Blomkvist

Författare: Astrid Lindgren
Genre: Barnbok
ISBN: 9789129657609


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mästerdetektiven Blomkvist är bara tretton år, men en mycket skicklig detektiv i alla fall. Han bor i en liten idyllisk småstad liksom bästa vännerna Anders och Eva-Lotta. Glada strider utkämpas mellan De Vita och De Röda, och allting är så härligt som det bara kan vara när man har sommarlov. Men så händer något som bryter av leken och kastar mästerdetektiven och hans vänner in i livsfarliga äventyr. "Ett farligt yrke, detektivyrket", säger mästerdetektiven. Och han har alldeles rätt.

Medelbetyg: 2,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mästerdetektiven Blomkvist :
2005-08-15 23:14
Mästerdetektiven Blomkvist förbannar sin lugna lilla stad. Här händer inget och brottslingar är ungefär lika vanliga som snö på midsommar. Men en sommardag dyker Eva-Lottas morbror upp. Han är en arrogant och odräglig typ som mest verkar ute efter att ta semester på Eva-Lottas familjs bekostnad. Men det är något som inte står riktigt rätt till. Farbror Einar bär med sig dyrk, smyger ut nattevis och tappar äkta pärlor runt omkring sig. Helt plötsligt har Kalle hamnat mitt i en detektivhistoria som han tidigare bara fantiserat om.

Det här är den första delen i serien om Kalle Blomkvist, röda och vita rosen. Böckerna skrevs någon gång under 50-talet och idag står sig egentligen bara sista delen i serien (Kalle Blomkvist lever farligt). Den tidstypiska bakgrunden känns långt ifrån trovärdig. Skurkarna är tröttsamma klyschor som bara gör berättelsen platt och ibland ganska enfaldig. Eftersom jag blev uttråkad när jag läste (trots att det var en kort barnbok) kan jag inte ge "Mästerdetektiven Blomkvist" mer än en tvåa plus. Astrid Lindgren skrev oftast högklassiga böcker - men denna tillhör ingen av dem.
Betyg 2
2006-02-04 10:47
Inte en av Lindgrens bästa böcker men fortfarande läsvärd.
Betyg 3
2006-03-10 11:47
gillar inte riktigt den
Betyg 2
2006-07-02 11:41
Jag hade roligt åt beskrivningen av Kalle och hans tappra försök att vara en Mästerdetektiv. Fast det är lite osannolikt att han är tretton år, han låter snarare som en nioåring.
Betyg 3
2009-02-05 14:13
Inte en av Astrid Lindgrens bästa.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mästerdetektiven Blomkvist
Liknande böcker:
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Flyttbestyr med äventyr
 T. Birkeland
Sagan om Karlknut
 B. Lindgren
Pysen
 E. Unnerstad