bokrecensioner boktips

Människans varg

Författare: Ingrid Kampås
Genre: Roman
ISBN: 9172636424


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En januaridag när distriktsköterskan Mari är ute i skogen för att jaga hare finner hon en död man liggande på stigen: Jan Bujakowskij, en särling och enstöring som ofta sågs cykla omkring i bygden. När polisen börja undersöka kroppen upptäcker de till sin förvåning att Jan har utgett sig för att vara en annan. Här framskymtar en hemlighet som till varje pris måste döljas och som sträcker sig tillbaka i historien till andra världskrigets dagar. Människans varg är en bok om självbedrägeri och människans ondska.

Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Människans varg :
2005-07-15 16:44
Detta är en vardagsroman snarare än en deckare. Den handlar om distriktssköterskan Mari och hennes sambo - polisen Åke. I deras hemtrakter sker ett par mord som så småningom blir lösta utan någon spänning överhuvudtaget.

Boken är i vissa delar lättläst och i andra delar lite tung. Det som var mest glädjande att läsa var de utförliga beskrivningarna av Maris vardag som distriktssköterska. Hennes omsorg om gamla och sjuka. Hade alla inom vården haft samma inställning som hon så hade den svenska sjukvården varit lysande.

Det får bli en svag fyra.
Betyg 4
2017-05-25 23:09
Det här är den andra deckaren om distriktsköterskan Mari av Ingrid Kampås som jag läser och jag tycker att den är riktigt bra. Spännande, välskriven, engagerande på ett Aino Trosell-aktigt sätt. Jag uppskattar mycket de realistiska beskrivningarna om Maris arbete och kollegor, samt om den lilla staden där hon bor tillsammans med son, fästman och svärmor & svärfar. Jag lyssnade på ljudboken och uppskattade även uppläsningen av Monica Einarson. Jag hoppas att även resterande deckare om Mari kommer att komma som ljudbok!
Mitt slutbetyg blir, en mycket stark 5:a! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Människans varg
Liknande böcker:
Lektor Viktoria
 L. Drougge
Skilsmässan
 M. Herngren
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan