bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Hjärta av is
Innerlighetens tid
Människans varg
Pepparkakor, lönnsirap..
Skärvor ur det förflutna
Vårdcentralen
Ödets trådar
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkuggor av hat

 
Författare: Ingrid Kampås
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9151841215
 
Spänning:  5
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är en ljummen junikväll i trädgården till en förnäm villa utanför halländska Sundsby. Ortsborna har samlats till en poesiafton, där också Mari medverkat med ett bidrag. Nu sitter man och väntar på det sista framträdande: kvällens värd, den uppburne poeten Kemal Axelsson, ska läsa några dikter ur sin nya bok. Men Kemal dyker aldrig upp. Han eftersöks och hittas död i skuggorna....

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skuggor av hat :


poby 2005-03-02 17:47
Ett mord begås i lilla idylliska Sundby i Halland. Ortens distriktsköterska blir inblandad i utredningen o det visar sig att den mördade hade fiender lite överallt. Stämningen i byn blir mycket spänd o Kampås ger mycket bra beskrivningar av olika människor i samhället. Boken slutar emellertid med ett: Jaså!
Betyg 3

BlommigaBarbro 2017-07-16 22:43
Det här är den tredje boken jag läser av Ingrid Kampås om distriktsköterskan Mari, hennes sambo, polisen Åke, sonen Anton, svärföräldrarna Iris och Gösta och de återkommande kollegorna på Maris arbetsplats- vårdcentralen i samhället där hon bor. Liksom som i de två föregående böckerna så blandas skickligt vardagshändelser med spänning och mord. Jag tyckte om Ingrid Kampås tidigare böcker och älskade denna, som faktiskt är bok nr. 2 i serien- jag har helt läst de i fel ordning. Personporträtten är fantastiska, likaså vardags och naturbeskrivningarna. Jag antar att man skulle kunna kalla den för vardagsdeckare. Bäst av allt är nog ändå karaktärerna som det är lätt för mig som läsare att ta till mitt hjärta. Ingen är extremt ondskefull utan mänsklig. Hundra gånger bättre än de barnsligt skrivna dussindeckare som det släpps alldeles för mycket av idag. Ingrid Kampås deckare påminner en hel del om Aino Trosell-deckarna med Siv Dahlin och dem tyckte jag också väldigt mycket om.
Jag hoppas att Ingrid Kampås som tydligen inte skrivit fler böcker om Mari, beslutar sig snarast för att skriva en fjärde bok. Jag vill ju veta vad som ska hända med Mari, Åke, Anton, Gösta & Iris.
Jag ger därför den här boken det högsta betyget, en stark 5:a och kan riktigt varmt rekommendera den liksom Ingrid Kampås tidigare deckare!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skuggor av hat


  Köp boken som film på cdon: