bokrecensioner boktips

Mina döttrars systrar

Författare: Barbara Voors
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9100104531


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter att ha varit försvunnen i åtta år återfinns Lucy på ett sjukhus i New York. I hopp om att hon ska vakna ur medvetslösheten berättar hennes systrar Annie och Mimmi om sina liv i Stockholm.
Mimmis liv har handlat om olika sätt att fly, Annie har levt sitt liv som fastfrusen i obestämd väntan på något. Det blir berättelser om att våga ta emot kärleken när den dyker upp i annorlunda skepnad, om skrivandets makt och ansvar, om samhällets osynliga förväntningar och skavande roller samt om ett oväntat lyckligt parhusliv.
Mina döttrars systrar är en historia om väntan och längtan, om hur vi hanterar väntan på det vi allra mest önskar under obegränsad tid, och hur vi står ut med att sitta i dödens väntrum. Medan Lucy ligger stum och orörlig frågar hennes systrar sig: Hur länge kan man be någon vänta på en? Är längtan alltid förgäves?

Medelbetyg: 4 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mina döttrars systrar :
2005-07-12 14:32
En gripande berättelse om tre systrar. Yngsta systern har varit försvunnen i flera år. När familjen väl hittar henne är hon inlagd på ett sjukhus i New York. Boken berättar omväxlande om systrarnas uppväxt i en lägenhet i Stockholm, dels om hur de olika systrarnas liv blev som vuxna. Den handlar om hur händelser i barndomen påverkar en för resten av livet och hur svårt det kan vara att bryta invanda mönster. Jag rekommenderar den varmt!
Betyg 4
2007-04-18 10:23
Fängslande bok, ett familjeöde som berör. Modern framstår som en kall figur utan djupkontakt med döttrarna, som tyr sig till varandra. Tilltalades främst av Annies historia, som gav en bra inblick om hur stark längtan efter barn kan få en kvinna att offra allt, även den största kärleken.
Betyg 4
2008-03-24 08:59
En riktigt slukar bok och bladvändare. Personerna var så levande så jag bara ville veta vad som skulle hända med dem.
Betyg 4
2008-11-23 12:10
Barbara Voors har skrivit en jätte fin historia om tre systrar och om deras kamp över att överleva livet ,och komma bort från deras barndomshem.Där en utarbetad och trött mor sätter upp lappar överallt och Kurt deras granne som under alla år alltid har hjälpt de, ändå så finns det något obehagligt över honom. Å vad händer med Lucy som har varit förvunnen i åtta år och återfinns på ett sjukhus i New York liggande i koma. Vad hände egentligen som gjorde att Lucy stack hemifrån och lappen hon lämnade efter sig, INGA MER LÖNGNER vad medade hon med det. DEtta är en bok med många skelet i garderoben. Språket är nästan lite poetiskt, en vacker berättelse att läsa.
Betyg 4



Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mina döttrars systrar
Liknande böcker:
Djävulen på korset
 N. wa Thiongo
I hennes blick
 T. Kallifatides
Normala människor
 S. Rooney
Jungfrutornet
 E. Flygare-Carlén
Söndagspappan
 B. Plain
Familjen Corleone
 E. Falco
Sockerormen
 K. Smirnoff
Sockerormen
 K. Smirnoff
Hem till Niemis
 A. von Sydow