bokrecensioner boktips

Syster min

Författare: Barbara Voors
Genre: Roman
Ämnesord: , vänskap
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9185430064


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Saskia och Klara är tvillingar och kan allt om systerskapet, de delar varje önskan, varje motgång. Men en dag försvinner Klara. Tio år senare återvänder Saskia från Amsterdam till Stockholms skärgård för att städa ur familjens somarhus. På vinden finner hon ett gulnat tidningsurklipp.
I går påträffades två människor döda i ett hus utanför Stockholm. Kvinnan 33, var skjuten i huvudet, och mannen, 51 i bröstet. I samband med dödsfallen rapporteras en 30 årig kvinna ha försvunnit. Polisen har i det senare fallet anledning att misstänka självmord, men någon kropp har inte återfunnits och omständighete oklara.
Den skjutna kvinnan hette Desiree Cronenfelt-Klaras bästa vännina. Mannen var en av Desirees leksaker. Den försvunna var Klara.
Saskia hittar också en kartong med Klaras dagböcker och de visar sig vara ställda till henne själv. Desutom dyker en pensionerad kriminalinspektör, som en gång hade hand om fallet, upp på skärgårdsön med ett nyvaknat intresse för vad som egentligen hände när Klara försvann. Långsam rullar sanningen om tvillingsystern upp.

Utdrag ur boken:
Det är livsfarligt att vilja ändra på någon, det får den människan att inse vad hon verkligen är. Genom att visa mig vad jag kunde bli, dömde du ut den jag var.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Syster min :
2009-07-15 22:02
En riktigt bra bok och ingen annan bok jag har läst har lyckats skildra vänskap mellan två kvinnor med allt vad det innebär så äkta och levande. Barbara Voors har lyckats att skapa underbart motsattsfulla personligheter, Desiree är en kvinna så komplicerad som bara verkliga människor kan vara, men även Klara och Saskia är som tagna ur verkligheten. I vanliga fall tycker jag inte om historier som berättas i brev men Barbaras språk är vacker och Klaras berättesle fylld av olika starka känslor att jag knappt märkte när brev blev till handling.
Betyg 4
2010-12-23 21:24
Blä, tråkigaste boken på länge! Voors skriver högst ointressant och man har svårt att inte lägga undan boken efter tio sidor. Slutet: Uselt! Det löste upp hela berättelsen och det var som om den inte fick någon mening alls.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Syster min
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Sista dansen
 G. Söderlund
Kantstötta porslinsugg..
 M. Estling Vannestål
Blendas bekännelser
 A. Eklund Lykull
Ninnis affär
 H. Kolseth
Snöstjärnor
 M. Cedervall
Ett paket knäckebröd i..
 M. Malmström
Man nickar och säger hej
 P. Liebe-Harkort