bokrecensioner boktips

Vem älskar Prue?

Författare: Jacqueline Wilson
Genre: Ungdom
Ämnesord: filosofi, kärlek, ungdom, konst
ISBN: 9150106910

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Prue har hela sitt 15-åriga liv levt under sin stränga pappas beskydd. NÄr han plötsligt hamnar på sjukhus får hon börja i en vanlig skola och för första gången uppleva hur det är att ha lite frihet. Men med friheten kommer också problemen. Prue har svårt att passa in i skolan. Den enda hon kan prata med är den unge bildläraren Rax. Alltefter som hennes känslor för Rax djupnar undrar hon om han inte oxkså känner samma för henne.Utdrag ur boken:
Jag kom in i en ny märklig rytm. Jag gick till skolan, stapplade fram i dimman av lektioner , gick och hade bild för mr Raxberry och solen sken, bländade mig, och varje kväll åkte jag till sjukhuset och stod ut med pappas dåliga humör. det var så orättvist. Det var jag som fick sköta allt pratande medan mamma nöjde sig med att soretar hans tvätt och försöka få i honom uppblött mat- youghurt,glass,kall rispudding- Trots att hans löständer satt på plats igen. Grace brukade stå tryckt mot väggen som om hon ville gräva sig in i toaletten brevid. Hon svarde på direkt tilltal, Men annars sa hon ingenting. Ibland gjorde hon små iggy-figgy-piggy-gester för sig själv. Själv fick jag spela lärare under minst en timme efter en lång dag i skolan.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vem älskar Prue? :
2009-07-31 22:43
:HANDLING:

14 åriga Prue och hennes syster Gracie får inte gå i skolan.
Deras pappa undervisar dom hemma och låter dom inte ha varken tv eller dator han lever för böcker.
Han är ingen snäll pappa utan kallar Gracie tjock och skäller nästan helatiden på båda barnen och deras mamma.
Socialen kommer hem till dom och säger att barnen måste få börja skolan men deras far vägrar och kör ut arbetaren.
Dom är fattiga och även om dom igentligen kan betala sia räkningar så slänger pappan dom mamman tjatar på honom men han är envis och står fast vid vad han tror är rätt. En dag blir fadern sjuk och hamnar på sjukhus. Barnen får äntligen börja skolan men med skolan kommer också nya problem.
Prue för'lskar sig i en förbjuden man. Dom får inte men längtar efter varandra han är 25 hon är 14. sen kommer fler problem som bara ökar hög på hög

: MITT TYCKE FÖR BOKEN :
vem älskar prue är en av dom bästa böcker jag någonsin har läst. Jag älskar boken och sträckläste den utan och inann-
En bok om en faders stränga order två barn som vill få egna liv och förbjuden kärlek. Den är en bok jag ABSOLUT rekomenderar. Den är helt underbar...

Ett tips till alla er mellan kring 12-15 års ålder läs boken.

på baksidan står det att hon är 15 men igentligen är hon 14 i boken.Betyg 5
2009-09-09 19:03
Det var längesedan jag läste boken men jag kommer ihåg att den var bra. Jag kanske läste den två gånger fast glömde att jag hade läst den när jag läste den andra gången.
Liknande böcker:
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström
Härifrån till Kim
 B. Danielsson
Farlig lek, Tina!
 H. Samuel Fleischman
Tidssvävarna
 A. Holmström
Plutoniumspåret
 J. Stenlund