bokrecensioner boktips

Två veckor i maj

Författare: Christine Nöstlinger
Genre: Biografi

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Två veckor i maj :
2005-05-07 08:46
Detta är fortsättningen på den bästa bok jag läst: "Flyg ollonborre flyg".
Christel har nu blivit 12 år, kriget är slut och hon har flyttat ifrån villan på landet. Hon förväntas nu anpassa sig till det "normala" livet, gå till skolan, spela piano, komma hem och äta etc... Detta blir svårt för Christel, hon är van vid kriget och det lite mer kaotiska med alla olika människor som sprang omkring lite okontrollerat.

Boken handlar mycket om Christel och hennes pappa. Christel har alltid sett upp till och älskat sin pappa mest av alla människor, och inget har kunnat ändra detta vad han än gjorde. I denna bok ändras detta då Christel för första gången blir kär. Hon blir kär i en kille som heter Hansi. Christels pappa blir jättearg och förbjuder dem att vara tillsammans, med förevändningen att de är för unga. Men Christel tror att det egentligen beror på att han inte kan tåla att hon älskar någon annan mer/lika mycket som hon älskar sin pappa.

Jag önskar det skulle komma en till biografi om Christel, när hon är äldre. Det skulle verkligen vara intressant att läsa om hennes tankar som yngre vuxen.
Betyg 5
Liknande böcker:
Margaret Thatcher
 K. Harris
Vardagar
 U. Lundell
Jag kan ha fel och and..
 B. Lindeblad
Prästungen
 G. Tunström
Självporträtt
 J. Sartre
Första världskriget
 D. Harrison