bokrecensioner boktips

När Frans lärde sig läsa

Originaltitel: Neues vom Franz
Författare: Christine Nöstlinger
Genre: Barnbok
Ämnesord: , lekplats, ålderdomshem
ISBN: 9789150208962


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Frans kan redan läsa. Åtminstone lite grann. I alla fall påstår han det. Men det tror inte hans bästa vän Gabi på. Så nu gäller det för Frans att lära sig läsa snabbt - helst före lunch! Tillsammans med barnflickan Lilli kommer han på ett knep.

I bokens andra berättelse blir Frans arg på sin familj och bestämmer sig för att rymma till farmor. Men det går inte riktigt som han tänkt sig...

Utdrag ur boken:
Men hem vill han inte gå. vem skulle vilja gå till en mamma som gett bort ens älsklingsbyxor? Vem skulle vilja gå till en pappa som slänger dörrhandtag i huvudet på en?
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När Frans lärde sig läsa :
2011-10-24 20:28
När Frans lärde sig läsa: När Frans och Gabi är på lekplatsen så upptäcker de att gungbrädet och klätterställningen är borta. Det finns en skylt som frans säger att han kan läsa. Gabi blir arg för hon menar att han frågat en större pojke om vad det står på skylten. När Frans kommer hem lär han sig några barnböcker utantill för att kunna visa Gabi att han visst kan läsa. Lite orolig är han inför skolstarten till hösten när det kommer att upptäckas att han inte alls kan läsa.

När Frans flyttade till farmor: Det visar sig att farmor inte är hemma när Frans äntligen lyckats ta sig till ålderdomshemmet. Det var bara farbror Nowak några dörrar bort som var hemma. När Nowak går bort för att äta lunch så tar sig Frans via balkongen sig bort till farmors balkong.
Betyg 3
2024-04-19 08:44
En enkel vardagsberättelse om hur lille Frans ville imponera på kompisen Gabi, genom att visa henne att han redan kan läsa. I boken finns också berättelsen om hur han blev osams med sina föräldrar och rymde till ålderdomshemmet där hans farmor bor. Den berättelsen är inte lika bra som den förra i boken.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till När Frans lärde sig läsa