bokrecensioner boktips

Frans på sommarlov

Originaltitel: Feriengeschichten vom Franz
Författare: Christine Nöstlinger
Genre: Barnbok
Ämnesord: , sommarlov, kollo, spöke
ISBN: 9150210394


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sommarlov är det bästa Frans vet. Men det finns ett problem: pappa och mamma har bara tre veckors semester, och Frans är ledig i hela nio veckor. När man är åtta år är man för liten för att vara ensam hemma hela dagarna. Lösningen blir att Frans får följa med sin vän Eberhard på kollo. Och visserligen är Frans fortfarande liten till växten, och hans röst blir pipig när han bli upprörd - men det visar sig att han är bäst av alla på att simma!

Utdrag ur boken:
Dörren slogs upp, Tommy-spöket vacklade ut och kastade sig i armarna på Eberhard. Det darrade i hela kroppen! Eberhard höll i det darrande spöket och stirrade häpet in i Mickes rum.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Frans på sommarlov :
2011-10-25 18:49
Frans ville inte alls åka på kollo. Han bad i sin aftonbön att han skulle få mässling, influensa eller bryta benet. När han väl kom till kollot så visade det sig att allt var inrutat med tider att passa. Det gillade vare sig Frans eller hans kollo-vänner. Men den dagen de strejkade och inte passade lunchtiden så ändrade de sig snabbt när de fick besked att det fanns risk att köttbullarna skulle ta slut.
Att klä ut sig till spöke för att skrämma andra kan också ha sina risker då Frans varskott de som skulle drabbas. De klädde då ut sig själva till spöken och skrämde den som kom in.

En trevlig liten bok.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Frans på sommarlov
Liknande böcker:
De blåa barnen & de bl..
 A. Kadric Sijan
Mini drar söderut
 C. Nöstlinger
Spökhuset
 W. Disney