bokrecensioner boktips

Mini och Mirre

Originaltitel: Mini und Mauz
Författare: Christine Nöstlinger
Genre: Barnbok
Ämnesord: mat, hälsa, djur, hjälpsamhet

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mini vill så gärna ha ett husdjur, något mjukt och gosigt att leka och kela med. Men hennes mamma och pappa vägrar blankt, och tänk, inte ens hennes storebror förstår henne!
Så träffar Mini katten Mirre, som hon blir mycket fäst vid. När Mirre förlorar sin matte tar Mini hem henne, och därmed är cirkusen i full gång....

Mini och Mirre är den andra boken om Mini men den kan läsas helt fristående. I likhet med den första, Mini och jultomten, har den stor stil för nybörjarläsare och är rikt och roligt illustrerad av författarens dotter, Christine Nöstlinger junior.

Utdrag ur boken:
Mini blev alldeles blek. Inte bara för att hon blev ledsen över den gamla tanten, utan också för att hon tänkte: Då kan Mirre aldrig komma hem till sig igen. Och jag måste stanna hos mormor för alltid!
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mini och Mirre :
2011-11-25 10:02
När Mini en dag upptäcker att bara katten Mirre sitter vid fönstret blir hon orolig. Det visar sig att den gamla tanten är sjuk. Mini hjälper till att städa och göra rent i kattlådan. Hon går också och köper mat till katten. Mini får en nyckel av tanten så att hon kan komma och gå som hon vill.

Men tanten blir sämre och åker till sjukhuset och Mini tar hem katten Mirre. Hennes föräldrar vill inte ha någon katt och då beslutar sig Mini att flytta hem till mormor. Men mormor har stränga regler och Mini vantrivs.
Fjärde dagen så ringer det på dörren hos mormor och utanför står Minis mamma och pappa och plötsligt blir allt lättare.

Mycket bra bok.
Betyg 5
Liknande böcker:
Den modige kaninriddaren
 O. Källner
Vips i trädet
 O. Jonsson
Djurgänget: Hilmas ham..
 J. Alm Dahlgren
Welams vädermödor
 L. Hellsing
Dagbok från hönshuset
 B. Lindgren
Goddag fru Ekorre!
 C. Hansen
Boken om Bagar Bengtsson
 L. Hellsing
Kaninklubben
 L. Hallberg