bokrecensioner boktips

Frans och tv-tittarna

Originaltitel: Fernsehgeschichten vom Franz
Författare: Christine Nöstlinger
Genre: Barnbok
Ämnesord: , tv
ISBN: 9150212079


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alla andra har kabel-TV. Eller parabolantenn. Och minst tjugo kanaler att titta på. Alla utom Frans! Han är den ende bland kompisarna som bara har tre TV-kanaler, vilka han nästan aldrig får titta på. Orättvist!
Frans hittar på flera knep för att hänga med i TV-diskussionerna, trots att han aldrig sett samma program som de andra. En uppdiktad satellitkanal och en påhittig farmor hjälper Frans att lösa problemen.

Utdrag ur boken:
De andra blev alldeles paffa, att just Frans hade märkt ett fel som de inte tänkt på. Från den dagen hade Frans rykte i klassen som filmexpert.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Frans och tv-tittarna :
2011-10-25 19:58
Frans blir retad för att han inte ser så mycket på tv och inte har så många tv-kanaler som de andra barnen. Farmor kommer på att hennes granne tittar på tv hela tiden och om Frans hör om något speciellt program så ska han ringa och säga vilket till henne.
Grannen får besked om program och kanal det går på och berättar sen handlingen för farmor. Farmor ringer upp Frans och berättar vidare. Sen kan Frans imponera på klasskamraterna. Om de diskuterar någon film han inte hört om säger han bara att den smörjan ville jag inte titta på.

Jag tyckte boken var bra.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Frans och tv-tittarna
Liknande böcker: