bokrecensioner boktips

Mini på sportlov

Författare: Christine Nöstlinger
Genre: Barnbok
ISBN: 9789150217797

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

För många barn är skidåkning det roligaste som finns. Men inte för Mini! Hon sätter sig på tvären när familjen ska på vintersemester men tvingas till slut ge upp och följa med. Som tur är finns det någon på skidhotellet som tycker precis som Mini. Och tillsammans smider de världens bästa plan för att slippa åka skidor.

Den trettonde boken om Mini.

Utdrag ur boken:
Mini hade inte ätit något på hela den långa bilresan, och ingen mat på kvällen heller. Det kurrade så högt i magen att till och med mamma och Magnus hörde det.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mini på sportlov :
2011-11-24 18:27
Mini och Peter gör allt för att slippa åka skidor. Mini duschar håret på morgonen och det finns ingen fön vilket gör att hon slipper första skiddagen. Peter skyller på diarré och tillbringar också första dagen på hotellet. Där träffas de och gör upp en plan för att slippa skidorna nästa dag.
Då kommer Minis bror Magnus till hjälp och frågar varför Mini och Peter ska behöva åka skidor när de inte vill. Föräldrarna får sig en tankeställare. Efter detta får Mini och Peter en härlig vintersemester som de tillbringar precis som de själva vill ute i snön men utan skidor.
Betyg 5
Liknande böcker:
Mina första fåglar
 E. Jansson
Kungen som blev snäll
 R. van Bilsen
Kalle - den lille tjur..
 A. Lindgren
Julia gillar djur
 E. Eriksson