bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Att komma hem ska vara..
Cigarett
När oskulder kysser
Pool
vänner för livet
Liknande böcker:
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Konturer
 R. Cusk
Laboratorium nr 4
 D. Höjer
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Himmel och Helvete
 J. Kalman Stefansson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Storm i den pelare som..
 A. Lundberg
Lyckan är ett lån
 E. Poulsen

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVolt

 
Författare: Per Hagman
Genre: Roman
Utgivningsår: 1994
ISBN: 9100581119
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I Volt (1994) möter vi Vendela, den vackra men olyckliga tonårsflickan som lämnar småstaden för Stockholm, där hon träffar den ångestridne popstjärnan Vincent.

Utdrag ur boken:
" Några nätter senare återvänder handdrömmen.
Plötsligt står jag på bank- eller postkontoret och upptäcker att det blivit min tur. Jag går fram till kassan, hälsar artigt och frågar någonting som jag absolut inte kan höra själv. Det är sjukligt. Jag vet inte vad jag frågar kassörskan och efter att hon förmodligen sagt jaha? och gett mig en serviceminded blick visar jag upp min underarm för henne: den stympade handleden, det levrade blodet, den mörka skarven.
Fortfarande ser hon på mig som om det var en inbetalningsavi jag visat upp. Själv ser jag helt neutral ut, som om det verkligen vore det. Trots att jag för ett ögonblick tittar ner på min stympade arm och konstaterar att handen huggits av.
Jag håller upp armen och vi tittar båda för ett par sekunder på det levrade mörka såret där senor som avslitna plastsnören eller sladdar sticker upp.
Hon skakar på huvudet och först då kan jag urskilja hur hon säger ungefär ”nej du, det där kan vi inte hjälpa dig med”. ”Nähä, tack då”, säger jag, sänker armen och går därifrån.
Den här bilden är oerhört påträngande och får mig att rysa till var gång jag fixerar minnesbilden kring just själva handleden och dess avslitna senor. Det är så märkligt. Otäcka avhuggna armar som man sett så många gånger på bilder och i filmer står inte någon relation till hur påträngande vidrig den här bilden är. När jag vaken inte kan hindra minnet av drömmen att dyka upp är det som om jag på något primitivt och instinktivt måste försäkra mig om att min hand är kvar. Jag generas över mig själv när jag med ena handen börjar smeka handleden fram och tillbaka. Men jag kan inte låta bli. "


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Volt :


LadyRed 2005-04-05 17:10
17-åriga, föräldralösa och vackra Vendela lämnar småstaden och söker sig till Stockholm. Efter diverse ströjobb på restauranger och dylikt stöter hon ihop med popstjärnan Vincent och får ta del och drabbas av hans växande ångest till i princip allting!
"Volt" - Den sista i denna boken om 3 i 1 ... Typisk 3:a!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Volt


  Köp boken som film på cdon: