bokrecensioner boktips

vänner för livet

Författare: Per Hagman
Genre: Roman
Ämnesord: musik, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174291414


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sophie växer upp i en privilegierad miljö ett stenkast från Ascot i England. Hennes sydafrikanske far är en av världens främsta jockeys, lika beundrad som fruktad av sina konkurrenter, hennes svenska mor likörpimplande lyxhustru mitt i kapplöpningarnas sociala centrum. Ingenting tycks saknas Sophie. Utom möjligen kärlek.Erik växer upp i västgötska Töreboda och skaffar sig tidigt två tydliga förebilder: raggarkungen Eddie Meduza och gentlemannarånaren Albert Spaggiari. Och vad kan gå fel med sådana ledstjärnor i livet? Inte mycket, tänker Erik, när han ger sig av till franska Rivieran via Stockholms krogsväng.När Sophie och Erik så småningom möts i Nice bär de båda på erfarenheter som de tror att de måste dölja för varandra. Frågan är vad som kan förstöra mest: sanningen eller lögnen?Vänner för livet är en mångbottnad roman om kärlekens ljusa men också allra mörkaste sidor.

Utdrag ur boken:
Tillbaka i England blev hennes egna förhållande till galopovärlden alltmer kluvet. Det första hon gjorde när hon tillsammans med sin mamma anlände till coursen en stor kapplöpningsdag var att sätta sig med programmet och noggrant ringa in de stiliserade dräkter och hjälmarna som tillhörde hennes pappa, för att så snabbt som möjligt kunna urskilja färgerna när han fördes till ledvolt eller startbox.
Hon älskade att se honom i sadeln, älskade att se honom cantra före start: älskade när han vann och gjorde sin unika segergest. Då han med släppta tyglar snurrade piskan med ena handens fingrar på det vis som utgjorde den alldeles speciella och hemligt överenskomna hälsning till henne. Även om den kändes lite mindre speciell sedan galoppjournalisterna började spekulera i vad tecknet betydde och han rill slut känt sig tvungen att förklara. Varpå pressen naturligtvis blivit stormförtjust. Därefter visste varenda en i publiken och i den samlade galoppeliten hurvida Sophie Wilding närvarade vid tävlingarna eller inte, eftersom det hörde till ovanligheterna att Karl inte vann något av sina lopp. Vilken i sin tur bidrog till kluvenheten inför kapplöpningsdag arnas kaos.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av vänner för livet :
2013-09-07 09:36
Jag älskar denna roman från första sidan, miljöerna är spännande och även alla personligheter som figurerar i de. Tränare, hästägare, snobbiga lyxhustruar, Per Hagman tar oss till stora galoppbanor, små sunkiga nattklubbar, och stora casinos där vi får lära känna ljusskygg individer. Och så klart finns det en kärleks historia mellan två trassliga människor från helt skilda världar.
Betyg 5
2023-01-03 16:21
Boken var för lång och segdragen, det blev för många och för långa utdragna ointressanta utläggningar. Berättelsen kom mig inte inpå hjärtat ens vid de största händelserna i boken utan det lade sig tyvärr platt.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till vänner för livet
Liknande böcker:
Årsboken
 S. Karlsson
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews