bokrecensioner boktips

De sju vindarnas hus

Författare: Astrid Estberg
Genre: Roman
Utgivningsår: 1969
ISBN: 9788711739150


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Livet leker verkligen för Kristina Berggren, eller Tina, som hon för det mesta blir kallad. Hon har precis tagit studenten, väntar besked från Dramatens elevskola - och som grädde på moset har hon vunnit en resa till Mallorca! Det måste helt enkelt ligga någonting i det där som alla säger: att hon är född med tur. Vart ska den leda henne härnäst?

På sin semesterresa träffar Tina den lågmälde men världsvane Peter som genast tar henne under sina vingar. Men det dröjer inte länge innan en ny bekantskap fullkomligt dundrar in och tar henne med storm. Spanske Ramon är het, blåblodig och tycks bara ha ögon för henne! Men är det inte lite lustigt att han verkar redo att gifta sig efter bara ett dygn? Plötsligt befinner sig Tina på en förälskelsens bergochdalbana, utan minsta chans till återhämtning. Men då och då dyker Peter upp och får henne att tvivla. Är hon verkligen redo att ge upp sitt liv i Sverige för en tillvaro som spansk slottsfru? Och är Ramon verkligen den han utger sig för att vara?
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De sju vindarnas hus :
2023-09-20 11:15
Den tredje boken jag läser av den numera bortglömda författaren Astrid Estberg. Jag har av henne tidigare läst: "Mary Lou seglar på världshaven (1943)" och "Marianne i Mesopotamien (1954)".
Tina, en ganska så omogen och aningen bortskämd ung kvinna som drömmer om att få bli skådespelerska och komma in vid Dramatens elevskola- vinner en semesterresa till Mallorca. På planet ner träffar hon den intetsägande, typiskt svenske Peter som tydligt visar intresse för Tina. Men den kärlekstörstande Tina har enbart ögon för den spännande spanjoren Ramon. Men är den stilige spanjoren verkligen någon man kan lita på?
Vad som börjar som en något småfjollig kärlekshistoria med en tröttsamt naiv huvudkaraktär- utvecklas till en ganska så engagerande roman och slutar till viss del som en thriller.
Småspännande, välskriven, mysig och engagerande- precis som de två andra böckerna jag läst av Estberg!
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De sju vindarnas hus
Liknande böcker:
Årsboken
 S. Karlsson
Sniglar och snö
 A. Pleijel
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson