bokrecensioner boktips

Räven och Tomten

Författare: Astrid Lindgren & Eva Eriksson
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789129701968


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Dubbel-premiär! Eva Eriksson illustrerar för första gången en text av Astrid Lindgren och texten publiceras för första gången i Sverige!

Precis som med Tomten (bilder av Kitty Crowther), som kom för några år sedan, så skapade Astrid Lindgren på 60-talet en text baserad på ett annat diktverk. Detta är hennes tolkning av Karl-Erik Forsslunds Räven och tomten.

Berättelsen utspelar sig på landet, där Mickel räv smyger sig fram till gården där människorna bor. Inte märker de att han kommer tassande men gårdstomten ser räven. Nu får hönorna se upp, det är dem räven suktar efter. Men tomten håller vakt, och han blidkar den hungriga räven och delar med sig av gröten, som barnen satt ut. Låt bli våra höns! förmanar tomten. Och räven kanske bara nöjer sig med gröten ...

En smula juldramatik suveränt återskapad i bild av Eva Eriksson, som bjuder på magisk julstämning med enastående bilder! En ny klassiker är född!
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Räven och Tomten :
2021-11-17 11:49
En hungrig räv smyger ut från skogen i vinternatten. Han smyger till husen där det bor människor. Där finns det alltid en höna att stjäla. Men vad räven inte räknat med är att där också finns en tomte. Och han ser precis allt som händer. En för mig helt okänd saga av Astrid Lindgren och där det dessutom tar lite tid innan jag väl börjar tycka om den. Bilderna däremot är fina och de gillar jag meddetsamma.
Betyg 3
2021-11-22 13:05
Det är gott om dramatik när Astrid Lindgren försöker ge nytt liv åt en för mig helt okänd dikt: något som i sin tur förstärks genom Eva Erikssons bilder. Bara den när räven kommit in i hönshuset och alla hönorna plötsligt blir vettskrämda är ett bevis på detta. Jag kan bara beundra.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Räven och Tomten
Liknande böcker:
Belle & Boo och den bä..
 M. Sutcliffe
Max och Maja firar jul
 A. Scheffler
Mullvaden och månen
 J. Emmett
Sagor från skogen
 A. Tidholm
Trolltider
 M. Gripe
Drömcirkus
 K. Szegedi