bokrecensioner boktips

jag smyger förbi en yxa

Författare: beate grimsrud
Genre: Roman
ISBN: 9100572535


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Barn är det enda det finns nog av, i det blå huset mitt i backen där Lydia växer upp på 70-talet. I en syskonskara på sju där alla utom ett är rödhåriga. I självlysande och drastiskt skruvade scener får vi lära känna en flicka som vill leva, överleva och bli bäst, och som tar fantasin, drömmen och sporten till hjälp i en förvirrande verklighet.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av jag smyger förbi en yxa :
2004-12-06 14:28
Boken berättar om en sexbarns-familj som lever i knappa omständigheter. Boken är skriven ur barnens perspektiv och ger därför ingen tydlig utifrån beskrivning av familjen, man får istället komma in och uppleva det barnen i familjen upplever. Det är en fascinerande upplevelse, att släppa sin vuxna vana att inordna människorna man möter i fack. Är pappan galen? Hur försörjer sig familjen? Det får vi inget svar på. Istället kommer vi in i barnens magiska värld. och i deras sätt att uppfatta tillvaron.
Boken ger mig nya perspektiv på tillvaron, spännande och trovärdigt berättat.
Betyg 5
2005-02-25 23:06
Jag har inte läst den här boken, men dock den som - om jag förstått det rätt - är uppföljaren, "Vad är det som finns i skogen barn?". Och den tyckte jag var riktigt, riktigt dålig, det är sällan jag sågar en bok så totalt men den var verkligen inte bra, tycker jag. Så chansen att jag ska läsa denna är minimal....
2005-05-08 00:40
En del författare berättar för mycket, andra för lite och Beate Grimsrud berättar egentligen ingenting. Den här boken är inte färdig känns det som. Jag kan inte heller bestämma mig för om jag tror hon tar sina litterära grepp medvetet eller inte. En del kanske, men inte alla. Det är rörigt detta. Ostrukturerat, men det är nog avsiktligt.

Det är flummande, dröm eller verklighet, vem vet? Antydningar om både pedofili och våldtäkt, inte mer. Jag vill veta vad som händer i en bok! Grimsrud svävar bara över.

Tonen förändras, från en treårings synvinkel i början till en tonårings i slutet. Lättläst också, annars hade jag aldrig läst ut den.

Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till jag smyger förbi en yxa
Liknande böcker:
Knäppgökar
 W. Self
Senare
 S. King
Kirskålsgrannar
 J. Clevström
Här är jag nu
 K. Cambell
Handens rörelser
 F. Stenroth
Kaffe, kaka och kremer..
 K. Nedergård
Den dagen den sorgen
 J. Larsson