bokrecensioner boktips

Kalle - den lille tjurfäktaren

Författare: Astrid Lindgren
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1991
ISBN: 9789129713978

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ingen vet säkert varför tjuren Adam Engelbrekt blev så tvärarg den där påskmorgonen, när han plötsligt slet sig lös och kom dundrande fram över lagårdsbacken. Hur i hela friden skulle man lyckas fånga in honom igen? Den enda som vet råd är sjuåriga Kalle från Bäcktorpet, och med lugn och list lyckas han till slut tämja den ursinniga tjuren på ett finurligt och oväntat sätt.

Äntligen kommer denna livsbejakande berättelse om världens minsta småländska tjurfäktare ut på nytt. Texten av Astrid Lindgren för oss rakt tillbaka till den småländska torparvardagen, och de vackra bilderna som stämningsfullt fångar människor, djur och miljöer är skapade av Marit Törnqvist. En efterlängtad nyutgåva av en klassisk bilderbok som förtjänar att lyftas fram igen.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kalle - den lille tjurfäktaren :
2021-02-17 09:24
En påskdag stod tjuren Adam Engelbrekt på gårdsplanen och ville inte flytta på sig. Han var dessutom fruktansvärt arg. Men pojken Kalle gav sig inte. Tjuren skulle tillbaka in i lagården. Den här berättelsen av Astrid Lindgren känns ny för mig. Jag har tidigare varken läst, hört eller känt till den. Men den är bättre än en hel del av hennes kändare böcker.
Betyg 4
Liknande böcker:
Vår systers sagokista
 M. Abu-Alhayyat
Barnen i kopparstaden
 H. Peterson
Plupp i storskogen
 I. Borg
Äta gräs
 S. Said
Kattfesten
 S. Ahmed Bäckström
Billy och mormor
 B. Stenberg
Grodan och stjärnfallet
 M. Velthuijs
Albin viking
 U. Löfgren